Кипърската застрахователна компания Олимпик, която имаше офиси и у нас,

...
Кипърската застрахователна компания Олимпик, която имаше офиси и у нас,
Коментари Харесай

Скандалът Олимпик - кой трябва да понесе вината?

Кипърската застрахователна компания " Олимпик ", която имаше офиси и у нас, загуби лиценза си и изпадна в неплатежоспособност. В разследване на това над 200 000 българи останаха без наложителната " Гражданска отговорност ".

Политици, специалисти и жители обсъждаха тематиката обстойно и нашироко в последните дни. Заради нея даже се организира изключително съвещание на Народното събрание, на което се реши към този момент да не се вършат законодателни промени, свързани със застраховането.

Единствената оставка по случая бе на зам.-председателя на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн, като тя бе призована от държавното управление да я подаде непринудено. Междувременно от КФН оповестиха, че Агайн не ги е предупреждавала за опасности, свързани с компанията " Олимпик " и по този начин трансферираха главната виновност върху нея.

Какво е мнението ви за целия проблем с банкрутиралия осигурител? Трябва ли още някой да понесе отговорност? Защитава ли задоволително добре страната финансовата ни сигурност? Споделете с нас в мненията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР