Кипър започва от днес имунизацията срещу маймунската шарка, след като

...
Кипър започва от днес имунизацията срещу маймунската шарка, след като
Коментари Харесай

Кипър започва от днес имунизация срещу маймунската шарка



Кипър стартира от през днешния ден имунизацията против маймунската шарка, откакто получи първата партида ваксини. През миналата седмица в страната бяха регистрирани първите три случая на вируса.

1260 дози от имунизацията Imvanex дойдоха в Кипър в събота и още от през днешния ден те ще се дават гратис на предпочитаните групи, оповестиха от здравното министерство.

Първи ще могат да се имунизират хората, които са били в непосредствен контакт с доказаните случаи, както и здравните експерти, които се грижат за тях.

В Кипър към този момент има три случая на маймунска шарка. Първият бе регистриран във вторник - 40-годишен мъж, пътувал наскоро до европейска страна. Още два случая бяха обявени в събота. Заразените са мъже на възраст 20 и 30 години, пристигнали на острова през последните дни.

И тримата пациенти са настанени в специфичната зона в държавната болница в Никозия и са в положително клинично положение, показаха от здравното министерство.

Доставката на имунизациите в Кипър се очакваше в края на август, откакто бе отсрочена с един месец от първичния период поради лимитираното произвеждане и пренасочване на количествата към по-силно засегнатите страни. След установяването на първия случай процедурата бе ускорена със съдействието на здравния еврокомисар Стела Кириакиду.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР