Кипър записва рекорди в изходящия туризъм. Пътуванията на кипърците в

...
Кипър записва рекорди в изходящия туризъм. Пътуванията на кипърците в
Коментари Харесай

`Туристически рекорди: Ръст на пътуващите кипърци в чужбина

Кипър записва върхове в изходящия туризъм. Пътуванията на кипърците в чужбина не престават да се усилват след рекордната за тях 2023 година, разгласи Статистическата работа. Туристическите пакети за Великденските празници при започване на май към този момент са съвсем изчерпани, оповестиха от Кипърската асоциация на туристическите организации.

С 12% повече кипърци са пътували в чужбина през февруари в съпоставяне със същия месец предходната година, а туристическите пристигания на острова са нарастнали с 5%, демонстрират статистическите данни.

Самата 2023 година надвиши с 5% достижението за произлязъл туризъм на най-хубавата до неотдавна 2019 година

През януари и февруари през двете летища на Кипър са минали над 1 млн. пасажери, с 85 000 души повече от същия интервал на рекордната за въздушния трафик 2023 година

Гърция е най-популярната дестинация, като през предходната година е определена от 1/3 от кипърските екскурзианти и летовници, на второ място е Обединеното кралство, към което са се насочили към 12% от живеещите на дребния остров, обобщиха от туристическата асоциация.

Според нея през тази година се следи наклонност на завръщане на кипърците към туристически организации за организацията на пътуванията им в чужбина, с цел да се понижат възможните вреди от разнообразни фактори при полетите.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР