Кипър спешно изпраща в Европейската комисия писмо и документи, доказващи

...
Кипър спешно изпраща в Европейската комисия писмо и документи, доказващи
Коментари Харесай

Никозия обвини Турция, че съдейства за притока на мигранти в Кипър

Кипър незабавно изпраща в Европейската комисия писмо и документи, доказващи по какъв начин Турция инструментализира мигрантските потоци към острова. Правителството сигнализира за натиска от Анкара в миг, когато страната приема украински бежанци.

Хибридната опасност от Турция посредством инструментализация на мигрантите продължава в миг, когато Кипър е хазаин и се приготвя да посрещне още нуждаещи се украински бежанци, акцентира кипърският вътрешен министър Никос Нурис в писмото си до заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас и комисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

Никозия още веднъж упрекна Турция, че спомага за притока на мигранти в Кипър след нов рекорден брой минали през " зелената линия ", разделяща острова. Само за последните 24 часа 317 противозаконни мигранти са влезнали в Кипър от северната част, като 292 от тях са необвързани мъже до 40 години, заяви в изказване в сряда министър Никос Нурис. Всички те са от африкански страни и са пристигнали на противозаконното летище " Ерджан " с полет от Истанбул, единствено ден откакто са кацнали там, като имат 60-дневна " виза " за така наречен Севернокипърска турска република.

В същото време на съвещанието си в сряда държавното управление утвърди в допълнение финансиране за преместването на 600 възрастни мигранти и на 150 непридружени малолетни от пренаселения приемен бежански център край Никозия в други мигрантски центрове и обществени структури.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР