Кипър приключи добър туристически май, подсилвайки очакванията за активните летни

...
Кипър приключи добър туристически май, подсилвайки очакванията за активните летни
Коментари Харесай

Кипър отчете добър туристически месец май

Кипър завърши добър туристически май, подсилвайки упованията за дейните летни месеци и възобновяване на туризма през тях. Промяна в настройките на идващите с резултат върху по-широк обсег на стопанската система регистрира туристическото министерство.

Над 315 000 туристи са избрали да дойдат в Кипър през май, което е нарастване с повече от 210% по отношение на същия месец предходната година и доближава 72% от потока през рекордната предпандемична 2019 година, сочат оповестените от Статистическата работа данни.

Пристиганията през май демонстрират, че задачата на промишлеността за по-добро туристическо показване спрямо 2021 година, макар загубата на съветския пазар и икономическата рецесия, е изпълнима, разясниха от браншови организации.

В същото време визитите на кипърци в чужбина през май възвръщат предпандемичното си равнище и бележат растеж от над 480% по отношение на предходната година.

Пътуванията с туристически пакети в Кипър понижават, отбелязва смяна в настройките на гостите заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос. Преди пандемията пакетните покупко-продажби са обхващали към 70% от пристиганията, а в този момент са към 40%.

Според Пердиос плюс за стопанската система на страната е, че почиващите отвън пакетните пътувания нормално харчат повече на острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР