Кипър, Израел, Гърция и Италия се споразумяха за изграждането на

...
Кипър, Израел, Гърция и Италия се споразумяха за изграждането на
Коментари Харесай

Израел, Кипър, Гърция и Италия строят нов коридор за газ за Европа

Кипър, Израел, Гърция и Италия се споразумяха за построяването на различен енергиен кулоар за доставки на газ за Европа .

Четирите страни подписаха в кипърската столица Никозия меморандум за съгласие, оповестява кореспондентът на БНР в Кипър.

Бъдещият средиземноморски газопровод EastMed е подкрепян от Европейската комисия.

 Координират хъба
Координират хъба " Балкан " с газопровода Eastring

Словакия с интерес към газовия хъб " Балкан "

Четирите страни са удостоверили позицията си за тръбопровода EastMed като жизнерадостен и стратегически вид и че построяването му е инфраструктура от необикновен интерес за страните производителки на газ и за Европейски Съюз.

Следващата стъпка, която би трябвало да бъде подхваната, е постигането на междуправителствено съглашение за газопровода, което се чака да бъде подписано през 2018 година

С дължина от близо 2000 км газопроводът EastMed ще свърже Израел, Кипър, Гърция и Италия . Той ще транспортира естествен газ от Източното Средиземноморие до европейските пазари , като по този метод дава опция за диверсификация на доставките за Европа и понижава енергийната ѝ взаимозависимост от Русия .

Проектът ще коства към 6 милиарда $ и се чака да бъде приключен до 2025 година България може да се свърже с бъдещия газопровод посредством интерконенктора ѝ с Гърция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР