Кинорежисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева навършва на 29 август 81 години от

...
Кинорежисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева навършва на 29 август 81 години от
Коментари Харесай

Проф. Мариана Евстатиева-Биолчева пред камерата на Умно село


Кинорежисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева навършва на 29 август 81 години от своя плевел, изпълнен с завършения и обич, живот. По този мотив седмият епизод на поредицата " Умно село " по Bulgaria ON AIR ще показа " Снима се филм " - завладяващ документален портрет, в центъра на който е създателката на едни от най-любимите български филми - " Горе на черешата ", " Търси се брачен партньор за мама ", " Мигове в кибритена кутийка " и доста други.

Не е загадка, че зад всеки съумял мъж стои една 100-процентова жена. В случая зад него стои дама, която на собствен ред се оправя безупречно в една " мъжка " специалност. Властна, опърничава, от време на време и внезапна, Мариана става мека и отстъпчива за значимите неща в живота, измежду които преди всичко е любовта.

" Много прелестно се караме с моя обичан ", споделя Мариана от терасата на фамилното бунгало в село Резово, което споделя със своя брачен партньор и несломима опора - писателя Боян Биолчев. Епизодът от " Умно село " със заглавие " Снима се филм " е с място на действието фамилното бунгало в с. Резово. Артистичен хаос от движимости с най-различно предопределение и бутилките изстудено бяло вино са реквизитът, а основната героиня " режисира " обичания си, по липса на други " артисти " в близост. Пред камерата на емблематичното предаване тя приказва намерено и за триумфите, фантазиите, любовта; за живота, в който всяка минута би трябвало да бъде изживяна пълноценно.

Седмият епизод от документалната поредност " Умно село ", в центъра на който е Мариана Евстатиева, ще бъде излъчен на 30 август в 19.30 ч.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР