Кинофестивалът във Венеция отваря врати за 80-ото си издание в

...
Кинофестивалът във Венеция отваря врати за 80-ото си издание в
Коментари Харесай

10 дългоочаквани филма на фестивала във Венеция, който започва днес

Кинофестивалът във Венеция отваря порти за 80-ото си издание в сряда и ще показа дълго чакани филми. На аления килим се чакат по-малко звезди от нормално, защото стачката на актьорите в Холивуд не разрешава на доста звезди да участват, само че художественият шеф на фестивала Алберто Барбера е очаквал това и е съумял да притегли едни от най-ярките лица  през последните години, тъй като работят за независими продукции ", сподели той за телевизия Ройтерс. " Така че всичко е наред. Изглежда доста позитивно. "

Венеция всекидневно показва огромни любимци за премия " Оскар " - осем от последните 11 статуетки за най-хубав режисьор бяха присъдени на филми, които дебютираха във Венеция - в това число " La La Land " през 2016 година, режисиран от от тазгодишния ръководител на журито Деймиън Шазел. " Ще се изненадам, в случай че не забележим Дейвид Финчър, или Брадли Купър, или София Копола в конкуренцията за " Оскар тази година ", сподели Барбера.

Ето филмите във Венеция, на които ще обърнем внимание. 

" Присила " на София Копола

Новият план на София Копола с Кейли Спени и Джейкъб Елорди. Биографична драма, която е акомодация на записките на Присила Пресли от 1985 г. „ Елвис и аз “   и изследва живота и връзката й с Краля на рокендрола. 

Интерпретацията на Копола за живота на известната двойка следва биографичния филм за Елвис от 2022 година, режисиран от Баз Лурман, който получи две номинации за „ Златен глобус “ и една номинация за „ Оскар “. За разлика от Лурман, който се концентрира върху Елвис Пресли, Копола споделя историята от гледната точка на Присила. 

Poor Things на Йоргос Лантимос

Най-новия филм на Йоргос Лантимос ( " Фаворитката " ) е сюрреалистичният научно-фантастичен романс с участието  Ема Стоун и Марк Ръфало.

Невероятната история на Бела Бакстър (Стоун) - млада жена, върната към живот от брилянтния и неортодоксален академик доктор Годуин Бакстър (Уилям Дефо).  Жадна за живота, който й липсва, тя бяга с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) и се впуска във  вихрено премеждие. Освободена от предразсъдъците на своето време, Бела става непоколебима в задачата си да отстоява равенството и свободата.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР