Кинофестивалът в Кан тази година физически няма да се състои,

...
Кинофестивалът в Кан тази година физически няма да се състои,
Коментари Харесай

Разкриха част от филмите, които тръгват по света с щемпела на Кан - slava.bg

Кинофестивалът в Кан тази година физически няма да се състои, само че сп. Variety разкри авансово някои от заглавията, селектирани за марката „ Кан “, които ще бъдат показани на други фестивали или на идващото издание на форума през 2021 година

Пресконференцията за формалното оповестяване на филмите със специфичен печат „ Кан “ ще бъде на 3 юни, само че изданието упомена в задатък някои от тях: The French Dispatch („ Френската депеша “) на Уес Андерсън, Another Round („ Още един рунд “) на Томас Винтерберг, Comes Morning („ Настъпва утро “) на японската режисьорка Наоми Кавазе са измежду 50-те заглавия за конкурсната и паралелните стратегии.

Според генералния шеф на фестивала Тиери Фремо марката „ Кан “ ще улесни пътя на филмите по света, както и към премиите „ Оскар “, както това се е случило с „ Паразит “ и „ Клетниците “. Други филми, маркирани с щемпела „ Кан 2020 “, са Eté 85 („ Лято 85 “) на Франсоа Озон и „ Памет “ на тайландеца Апичатпонг Вирасетакул. За тези филми марката „ Кан “ ще бъде насочна точка към фестивалите в Сан Себастиан или Торонто, където ще имат международни министър председатели по-късно през годината.

Например The French Dispatch с актьорски екип от звезди като Бенисио дел Торо, Тилда Суинтън, Франсис МакДорманд и Тимоти Шаламе, е с планувана международна премиера в Торонто. Преди да стане ясно, че фестивалът в Кан няма да се състои, беше планувано точно филмът на Уес Андерсън, който живее във Франция, да бъде откриващ за събитието. Подобен път евентуално ще има и On The Rocks („ На скалите “) на София Копола – първият филм, продуциран дружно с Apple Tv.

В Торонто, Сан Себастиан, Ню Йорк, Довил, Ангулем и Мексико Сити са част от фестивалите, отворени за селекцията от филми на Кан даже и в спортните си стратегии. Прожекции на някои от филмите ще бъдат проведени и в кината на цяла Франция, с цел да бъдат подкрепени тези, които отварят залите си.

Филми като „ Анет “ на Лео Каракс с Адам Драйвър и Марион Котияр, On A Clear Half Morning на Брюно Дюмон с Леа Сейду, „ Бенедета “ на Пол Верховен, „ Инфлуенцата на Петров “ на Кирил Серебернников и други са планувани за следващата година в Кан.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР