Киноата е чудесен избор за закуска за вегетарианци, вегани или

...
Киноата е чудесен избор за закуска за вегетарианци, вегани или
Коментари Харесай

Киноа за закуска за вегетарианци и вегани

Киноата е превъзходен избор за закуска за вегетарианци, вегани или за всеки, който просто желае да яде здравословна закуска без холестерол. Всички предписания за закуска с киноа са вегетариански, множеството от тях са и съвсем вегански и не съдържат глутен, защото киноата е безглутенова храна.

Ако не сте сигурни по какъв начин ще се чувствате от тази храна, пробвайте да употребявате композиция с овесени ядки.

1. Каша от киноа с ягоди

Тази здравословна веганска закуска е единствено един от многото чудесни способи да се насладите на киноата. Може да експериментирате в нея, като я пригодите за вашия усет.

Необходими артикули: 1 чаша киноа, 2 чаши соево мляко (може да сложите и бадемово или всяко друго, което обичате), 1 супена лъжица кафява захар (или агаве сироп), канела и ванилия на усет, ягоди, малини или боровинки

Незадължителни артикули: ядки по желание (например лешници), ленено или кокосово масло

Начин на подготвяне: Комбинирайте киноата дружно с пожеланото мляко и ги варете за към 10 минути. Добавете кафявата захар и подправките и загрейте още 5-6 минути, до момента в който киноата омекне. Разбъркайте с нарязани ягоди и ядки по избор и се насладете на тази необикновено вкусна и потребна закуска.

2. Веганска шоколадово-бананова закуска с киноа и соево мляко

Тази рецепта е здравословна композиция от протеини, фибри и плодове, допълнена от невероятния усет на шоколада.

Необходими артикули: 1/2 чаша киноа, 1 чаша вода, 2/3 чаша соево мляко, 1 супена лъжица какао, 1 супена лъжица кленов сироп (или различен подсладител: пробвайте агаве нектар), 1 нарязан или пюриран банан

Начин на подготвяне:Загрейте за към 5 минути киноата и водата. След това прибавете соевото мляко, разбъркайте, намалете котлона на междинна степен и оставете 5-7 минути, до момента в който течността се всмуква и киноата омекне. Може да се наложи да долеете мляко или вода. След като киноата е подготвена, изсипете в паница и разбъркайте с какаото, кленовия сироп и банана. Ще обогатите усета на тази рецепта, в случай че добавите ядки, още плодове по ваш усет или даже фъстъчено масло. Всичко зависи от вашите желания и фикция.

3. Мъфини с киноа, яйца и спанак

Тази рецепта е съвършената закуска за вегетарианци и фенове на вегетарианската и здравословна кухня.

Необходими артикули: 1 чаша киноа, 2 чаши вода (или зеленчуков бульон), 1 чаша спанак, 1/2 глава нарязан лук, 2 яйца, 1/4 настъргано сирене, 1/2 чаена лъжица риган, мащерка и сол, 1/2 чаена лъжица чесън на прах

Начин на подготвяне:

Сложете водата и киноата за към 10 минути на котлона, до момента в който течността се всмуква. След това махнете от котлона и оставете встрани. В тиган задушете лука, до момента в който омекне и прибавете спанака за към 2 минути. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете формата за мъфини. В купа смесете киноата, лука и спанака, яйцата, сиренето и подправките. Сложете сместа във формата за мъфини, като внимавате да не препълните. Печете към 20 минути и към този момент имате ужасно начало на деня.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР