Километрична колона от автомобили се образува отново в събота на

...
Километрична колона от автомобили се образува отново в събота на
Коментари Харесай

Отново километрични опашки по пътя за Гърция

Километрична колона от коли се образува още веднъж в събота на граничен пункт Кулата. Причина за бавното влизане в Гърция са щателните инспекции, които управляващите правят поради епидемията. Интензивният трафик стартира още от петък, когато също имаше огромно скупчване на коли и се чакаше с часове.

От през днешния ден, 19 юни, Гърция към този момент пуска български жители и с негативен антигенен тест на книжен притежател от лаборатория . Гръцките здравни управляващи вкарват облекчения и за децата. Изискванията за показване на удостоверения за PCR или бърз тест, или уверение за преболедуване към този момент ще важат за навършилите 12 години, а не както до момента – за навършилите 6 години.

На влизане в Гърция българските жители, които пътуват с леки коли и рейсове, би трябвало да показват негативен PCR тест изработен не по-рано от 72 часа преди този момент или документ за имунизация против Covid-19 , като имунизацията би трябвало да е направена не по-малко от 14 дни преди този момент. Преболедувалите могат да показват документ или документ за позитивна диагноза - PCR или антигенен тест в продължение на 2 до 9 месеца от датата на болестта. Документите за преболедуване би трябвало да са издадени от оторизиран орган в сходство с националното законодателство на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език.

Облекчаването на големите опашки по границата бяха разисквани преди ден на среща сред регионалния шеф на Благоевград, кметове от района и гръцките им сътрудници. Обсъждана е опцията туристи да се пропущат и през граничен пункт " Илинден- Ексохи " .

От няколко месеца пунктът " Илинден- Ексохи " е затворен за прекосяване с туристическа цел и пътуващите нямат избор от къде да влязат в Гърция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР