Килиан Мбапе ще получи капитанската лента на Франция след оттеглянето

...
Килиан Мбапе ще получи капитанската лента на Франция след оттеглянето
Коментари Харесай

Дидие Дешан убедил Килиан Мбапе да бъде новият капитан на Франция

Килиан Мбапе ще получи капитанската лента на Франция след отдръпването на Юго Лорис след финала на Световното състезание в Катар, изгубен от Аржентина след осъществяване на дузпи, източник, непосредствен до отбора, съобщи за Агенция Франс Прес.

24-годишният нападател на Пари Сен Жермен Мбапе приел ролята след диалози със селекционера Дидие Дешан. Първият му мач като капитан на „ петлите “ ще бъде в европейската подготовка против Нидерландия на „ Стад дьо Франс “ – това ще и първи дуел за французите след разочарованието на финала в Доха на 18 декември.

36-годишният пазач на Тотнъм Лорис постави завършек на кариерата си в националния тим през януари, в седмиците след триумфа на Лионел Меси и Аржентина над Франция в дузпи след трогателен конфликт, приключил 3:3 след продължения. Лорис бе капитан на „ петлите “ повече от десетилетие. Офанзивният футболист на Атлетико Мадрид Антоан Гризман бе избран за вицекапитан, откакто централният бранител на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан също окачи бутонките след финала на Мондиала.

Мбапе, който осъществя хеттрик в разногласието за трофея в Катар, бе съществено спряган за взимане на лентата в последните седмици. Той изведе Франция до международен успех като младеж през 2018 и се утвърди като един от водещите нападатели в света. Роденият в Париж някогашен футболист на Монако е вицекапитан в ПСЖ зад бразилския защитник Маркиньос и носеше лентата в отсъствието на бранителя по време на неделното проваляне от Рен вкъщи. Мбапе има 19 гола в 24 мача за състезание този сезон и способства със седем гола за парижани по пътя им към 1/8-финалите на Шампионска лига, където съставът бе отстранен от Байерн Мюнхен.

Франция е в група за евроквалификациите дружно с Нидерландия, Република Ирландия, Гърция и Гибралтар. Шампионатът на Стария континент ще се организира в Германия през лятото на 2024 година.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР