Кикбоксьорите на „Шуменска крепост“ спечелиха отборната купа в стил К1

...
Кикбоксьорите на „Шуменска крепост“ спечелиха отборната купа в стил К1
Коментари Харесай

Кикбоксьорите на Шуменска крепост“ спечелиха отборната купа в стил К1 в Пазарджик

Кикбоксьорите на „ Шуменска цитадела “ завоюваха отборната купа в жанр К1 в Пазарджик
Спортен клуб „ Шуменска цитадела “ завоюва отборната купа на Държавното състезание по кикбокс в жанр К1, което се организира в гр. Пазарджик. Кикбоксьорите от Шумен си потеглиха с най-вече извоювани медали от шампионата, 8 златни, 4 сребърни и 4 бронза.

Втори в класирането са представителите на столичния клуб ЦСКА София с 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медали, а трети се подредиха кикбоксьорите на състезателен клуб „ Стар тийм “, София с актив от 3 златни, 1 сребърен и 2 бронза.

В последния ден от шампионата на два кръга се изиграха общо 72 финала в обособените категории във всички възрасти от деца до мъже и дами. Призът за най-техничен играч се връчи на Михаил Георгиев от столичния клуб „ Стар тиим “, който стана първенец в категория до 63,5 кг., жанр К1 при младежи старша възраст - 17-18-годишни.

Изключително атрактивен бе шампионата при децата в жанр Лоу кик, където на кръга се изиграха 25 финала. Отборната купа стана владеене на възпитаниците на Семеен кодекс „ Десант “ Варна. Втори и трети по медали се класираха младите кикбоксьори на клубовете „ Берое “ Стара Загора и „ Ринг “ Каварна.

Купата за най-перспективен млад играч се връчи на 7-годишния Даниел Янчев от състезателен клуб „ Вокил “Варна. За Най-атрактивен играч на шампионата бе оповестена 10-годишната Виктория Стоянова от Семеен кодекс „ Берое “ Стара Загора. Най-техничен играч на шампионата при децата стана 13-годишния Калин Димов от Семеен кодекс „ Десант “ Добрич.

На Държавното състезание по кикбокс участваха 90 деца от 23 клуба от страната и 190 състезатели от 43 клуба в тежкия жанр К1.

На кръга в зала „ Васил Левски “ в Пазарджик се качи и младият украински кикбоксьор Дмитро Павлюченко. 16-годишното момче се състезава на шампионата, като представител на състезателен клуб „ Френдс “ с треньор Деян Топалски. Украинецът завоюва купата в своята категория до 67 кг. жанр К1 при младежи старша възраст. Павлюченко тренира безплатно при един от най-изявените ни кикбоксьори и е намерил леговище от войната в България дружно със своята майка и сестра. Баща му е останал в Украйна да пази родината си от съветското нахлуване.

Следващата седмица от 6 до 8 май в София ще се организира Държавно състезание в леките стилове на татами за всички възрасти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР