Киевският международен институт по социология (KMIS) публикува проучване на 18

...
Киевският международен институт по социология (KMIS) публикува проучване на 18
Коментари Харесай

ISW: Украинците все още подкрепят армията и властта. Русия лъже, ...

Киевският интернационален институт по социология (KMIS) разгласява изследване на 18 декември 2023 година, извършено сред 29 ноември и 9 декември 2023 година, което демонстрира, че 96 % от респондентите поддържат украинските въоръжени сили, 88 % се доверяват на украинското командване. Високо е доверието към президента Володимир Зеленски. Проучването е отразено в бюлетина на Института за проучване на войната. 

То в действителност осветява дезинформацията, която циркулира в съветските медии. Според нея съществува сериозен раздор сред украинското военно и цивилно управление и рутинно се опитваха да показват вътрешните проблеми в Украйна като доста подкопаващи украинската воля за борба. Проучването демонстрира, че болшинството от респондентите поддържат и Зеленски, и Залужни и че единствено 15 % поддържат поляризирани отзиви.

Тези съветски осведомителни интервенции имат за цел да нарушат доверието на украинците в тяхното управление като в същото време понижават поддръжката на Запада за Украйна посредством лъжливо показване на украинското общество като деморализирано и разграничено.

През декември 2022 година настроенията измежду украинците бяха по-оптимистични, в сравнение с в края на предходната година, защото в оня миг украинските сили неотдавна бяха освободили огромни елементи от окупираната територия в Харковска и Херсонска области по време на сполучливи контранастъпателни интервенции през есента на 2022 година

Успешните контранастъпателни интервенции на Украйна през 2022 година освободиха стратегическия районната столица град Херсон, изтласка фронтовата линия надалеч от няколко огромни украински обитаеми центъра и трансформира тези градове в съвсем гръб и тилови зони, което може да е разрешило на повече украинци да се съсредоточат върху вътрешните въпроси на локалното ръководство през 2023 година вместо върху непосредствената екзистенциална опасност на съветска военна активност и окупация, показват анализаторите.

Ново без значение изследване на Националния център за проучване на публичното мнение на Чикагския университет откри, че съветският президент Владимир Путин поддържа мощна вътрешна поддръжка за своя режим и войната му в Украйна, макар релативно неприятните стопански условия и стандарт на живот в Русия.

В него са взели участие 1046 пълнолетни руснаци, живеещи в Руската федерация и окупирания от Русия Крим, като са употребявани данни от съветски снабдители на мобилни услуги.

67 % от участниците утвърждават метода, по който Путин води външната политика, а 58 % утвърждават вътрешната му политика. 66 % възнамеряват да гласоподават за Путин на идните президентски избори през март 2024 година

Относително високите рейтинги на Путин наподобява се резервират, макар че изследването откри, че руснаците не са удовлетворени от възходящите цени, причиняващи общо утежняване на изискванията на живот.

 

63 % от участниците поддържат войната в Украйна и че 64 % от интервюираните виждат войната като цивилизационна битка сред Русия и Запада. Този резултат контрастира с други скорошни самостоятелни съветски изследвания, които демонстрират понижена поддръжка за войната.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР