Киевските мръсници и техните западни покровители изглежда са готови да

...
Киевските мръсници и техните западни покровители изглежда са готови да
Коментари Харесай

Медведев: Киевските мръсници и техните западни покровители изглежда са готови да организират нов Чернобил

" Киевските мръсници и техните западни настойници наподобява са подготвени да провеждат нов Чернобил. Ракетите и снарядите падат все по-близо до реактора на Запорожката атомна електроцентрала и до хранилищата за радиоактивни изотопи, " написа в " Телеграм " със своя характерен изострен език някогашният съветски президент и министър председател и сегашен заместник-председател на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

" Казват, че това е работа на Русия. Това е явна, 100% нелепост даже за тъпата русофобска аудитория. Дори Организация на обединените нации не има вяра. Казват, че ставало чисто инцидентно. Сякаш не са желали.

Какво да кажа... Не бива да забравяме, че и Европейският съюз има атомни централи. И случайности са вероятни и там, " приключва Медведев.

Запорожката АЕЦ, ситуирана в Енергодар, е най-голямата европейска атомна електроцентрала във връзка с конфигурирана мощ. Разполага с шест енергоблока ВВЕР-1000. Първият е пуснат в употреба през декември 1984 година, шестият - през октомври 1995 година Руската войска управлява нейната територия от 28 февруари. Станцията обаче към момента се ръководи от украински оператори.

Запорожката атомна електроцентрала е под контрола на съветската страна, централата е атакувана от юли. Москва и Киев взаимно се обвияват в обстрела. На 11 август атомната централа още веднъж беше обстрелвана.

Външните министри на страните от Г-7 (Г-7: Германия, Франция, Италия, Япония, Канада, Англия и Съединените щати) желаеха Русия неотложно да трансферира Запорожката АЕЦ под контрола на Украйна, като показаха, че в противоположен случай рискът от нуклеарна повреда е висок. " Постоянният надзор на Русия върху атомната електроцентрала заплашва района ", се споделя в изказване на Г-7

ООН прикани незабавно да се реализира единодушие за " безвреден периметър за демилитаризация " на АЕЦ Запорожие, такава самодейност беше показана от генералния секретар Антонио Гутериш..
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР