Киев. Склад за боеприпаси в анексирания от Русия Крим избухна

...
Киев. Склад за боеприпаси в анексирания от Русия Крим избухна
Коментари Харесай

Киев за ударите в Крим: Демилитаризация в действие

Киев. Склад за муниции в анексирания от Русия Крим избухна рано сутринта във вторник в село Майское, което накара почитан украински чиновник да го разгласи за „ демилитаризация в деяние “, написа европейската редакция на Politico .

Експлозиите разрушиха железопътни релси, раниха двама души и провокираха евакуацията на 2000 души от региона. На видеозаписите от мястото на произшествието се виждат пламъци и пушек. Руското министерство на защитата призна във вторник, че детонациите са резултат от „ бойкот “.

Подигравайки съветския президент Владимир Путин за разрушенията, старши съветникут на украинския президент Володимир Зеленски написа в Туитър: „ Напомняне: Крим […] е Черно море, планини, отдих и туризъм, само че Крим, окупиран от руснаци, е хранилища [sic] детонации и висок риск от гибел за нашествениците и крадците. Демилитаризацията в деяние “.

Забележките на Михайло Подоляк са прицелени против Путин, който твърди, че войната на Кремъл против Украйна има за цел да докара до „ демилитаризация и денацификация “ на нейния комшия.

Въпреки че към момента не е ясно какво е предизвикало детонациите във вторник, няколко съветски самолета също бяха унищожени предходната седмица в Крим, при удар, който украински публични лица обявиха пред POLITICO, че е отбелязал началото на контранастъпление на юг.

Руската страна разгласи, че случаят във вторник е резултат от пожар в склада за муниции. Сергей Аксьонов, висшият съветски чиновник в Крим, изясни в канала си в Telegram, че придвижването на влаковете ще бъде обновено скоро и че на пасажерите са обезпечени рейсове, с цел да могат да продължат пътуването си. POLITICO не можа без значение да ревизира отчетите от бойното поле.

Зеленски сподели в обръщението си в понеделник вечер, че тактиката на Киев е да унищожи съветските хранилища за муниции и добави, че „ всички съветски терористи би трябвало да знаят, че всеки метър украинска земя е безспорна заплаха за тях “.

Крим беше анексиран от Русия през 2014 година и беше употребен от съветските сили като база за навлизане в областите на Южна Украйна при пълномащабната инвазия, която стартира през февруари.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР