Киев. Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че разполага с

...
Киев. Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че разполага с
Коментари Харесай

„Главред“ : Украинският президент заяви за готвен преврат през декември

Киев. Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че разполага с информация, че Ринат Ахметов дружно с руснаци приготвят прелом на 1-2 декември, цитира думите му украинското издание “Главред “

Президентът направи такова изказване в петък, 26 ноември, по време на диалог с публицисти в границите на пресмаратон, предаван онлайн.

" Получих информация, че ще има държавен прелом в нашата страна на 1 декември. Имаме освен разследваща информация, само че даже и аудиоинформация, където представители на Украйна, да кажем, с представители на Русия разискват присъединяване на Ринат Ахметов в преврата в Украйна. Ще бъдат привлечени един милиард $ и по този начин нататък “, сподели президентът.

„ Аз не съм Бурба (Василий Бурба е някогашен шеф на Главното разследващо ръководство на Украйна-бел.ред.), само че мога да кажа, че имаме освен агентска информация, само че и звукова информация “, добави Зеленски и означи, че на записите се твърди, че представители на Руската федерация и Украйна разискват вероятното присъединяване на Ахметов в подготовката на държавен прелом.

В същото време Зеленски означи, че това може да е опит да бъде компрометиран крупния предприемач Ринат Ахметов.

„ Мисля, че това е опит за злепоставяне на предприемача Ринат Ахметов, той е замесен във война против страната Украйна. Мисля, че в случай че той я е почнал, това ще бъде негова огромна неточност – не можеш да воюваш против народа си, против президента, който е определен от народа на Украйна “, акцентира Зеленски.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР