Киев подготвя 12 бригади за контранастъпление, пише The New York

...
Киев подготвя 12 бригади за контранастъпление, пише The New York
Коментари Харесай

New York Times: Киев подготвя 12 бригади за настъпление през май

Киев приготвя 12 бригади за контранастъпление, написа The New York Times, базирайки се на секретните документи на Пентагона, изтекли в мрежата.

„ Украйна се готви да стартира контранастъпление против съветските сили още идващия месец. <...> Според изтеклите документи на Пентагона, които дават визия за графика на Киев, 12 украински бойни бригади от по към четири хиляди бойци всяка, се чака да бъдат подготвени до края на април ", написа изданието, което се цитира от РИА Новости.

Както беше маркирано, Съединените щати и съдружниците от НАТО образоват и доставят с въоръжение девет от тези 12 бригади.

По думите на изданието, Киев споделя малко с Вашингтон по отношение на детайлите на оперативния си проект, само че се чака интервенцията най-вероятно да се развие в южна посока, в това число по крайбрежието на Азовско море.

Американските чиновници не имат вяра, че настъплението на въоръжените сили на Украйна ще докара до внезапна смяна на обстановката в интерес на Украйна, написа NYT. По-специално, интензивните боеве покрай Артемовск изчерпаха запасите от муниции и доведоха до тежки загуби на персонален състав. В тази връзка най-вероятният излаз остава „ застой “, добавя изданието.

Има разнообразни версии по кое време може да стартира украинската контраатака, само че специалистите приканват да не имаме вяра на спорните изказвания на Киев и Вашингтон: явно, това може да бъде част от провеждана дезинформационна акция.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР