Киев обмисля да прекрати дипломатическите отношения с Русия, след като

...
Киев обмисля да прекрати дипломатическите отношения с Русия, след като
Коментари Харесай

Зеленски: Киев обмисля прекратяване на дипломатическите отношения с Русия

Киев обмисля да приключи дипломатическите връзки с Русия, откакто призна независимостта на републиките в Донбас, сподели президентът на Украйна Володомир Зеленски на брифинг след среща с естонския си сътрудник Алар Карис, предава РИА Новости.

„ Получих искане от Министерството на външните работи да прегледам въпроса за спиране на дипломатическите връзки сред Украйна и Русия. Сега ще работя по този въпрос и освен по този въпрос, само че и върху нашите ефикасни стъпки във връзка с ескалацията от страна на Руската федерация “, сподели той.

Той назова дейностите на Москва " правна експанзия “, която обезпечава солидна основа за ескалация от страна на Русия ".

В същото време украинският водач изрази вяра, че няма да има война с Русия. В противоположен случай, съгласно него, в Украйна ще бъде въведено военно състояние.

Проблемът би трябвало да се реши посредством разговор, сигурен е Зеленски.

„ Разбираме всички опасности, призоваваме Русия да седне на масата за договаряния, ние сме подготвени да седнем където й да е. Русия знае това доста добре. В днешния ден освен Русия го знае. Ние получихме отговор - и отговорът беше през вчерашния ден, ние с вас го видяхме. Украйна би трябвало да отговори на това, като отбрани своя суверенитет и страна ", приключи той.

Думите на президента на Украйна бяха коментирани от съветското външно министерство. Заместник-министър Андрей Руденко съобщи, че Москва не желае раздор на дипломатическите връзки с Киев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР