Киев нарече изнудване на цялата международна общност думите на руския

...
Киев нарече изнудване на цялата международна общност думите на руския
Коментари Харесай

Киев за зърнената блокада: Това е международен шантаж

Киев назова " изнудване на цялата интернационална общественост " думите на съветския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, че Москва може да обмисли повдигане на в подмяна на анулация на част от антируските наказания.

Блокадата на черноморските проливи от съветския флот може да докара до сериозна международна продоволствена рецесия , предизвести към този момент няколко пъти Организация на обединените нации.

Украйна е един от най-големите експортьори на зърно, царевица и слънчогледово олио в света. Доставките са спрени след съветската инвазия, като стотици хиляди тонове пшеница са струпани в пристанищните хранилища в Одеса.

" Не може да се откри по-добър образец за интернационално изнудване " , съобщи и украинският външен министър Дмитрий Кулеба на икономическия конгрес в Давос. Той прикани за по-строги антируски наказания и цялостна обсада на съветския експорт.

УНИАН цитира представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс, който съобщи, че Съединени американски щати отхвърлят предложенията на Русия за анулация на глобите в подмяна на деблокиране на достъпа до украинските пристанища.

Войната на Русия в Украйна и нейното влияние върху цените на храните и силата, както и върху съществуването на торове, може да провокира световна криза , предизвести и президентът на Световната банка Дейвид Малпас, представен от " Ройтерс ".

По време на събитие, проведено от Търговската камара на Съединени американски щати, Малпас означи, че четвъртата по величина стопанска система в света, Германия, към този момент е забавила доста растежа си заради по-високите цени на силата, и добави, че намаляването на производството на торове може да утежни обстановката в други страни.

По-рано Световната банка понижи прогнозата си за световния стопански напредък за 2022 година с съвсем цялостен процентен пункт.
 Кулеба: Русия се пробва да продаде зърно, откраднато от Украйна
Кулеба: Русия се пробва да продаде зърно, откраднато от Украйна

Урсула фон дер Лайен прикани Москва да отблокира на износа на пшеница в Украйна и да не го употребява като шантаж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР