Киев инициира заседание на Съвета Украйна-НАТО, съобщи президентът Володимир Зеленски

...
Киев инициира заседание на Съвета Украйна-НАТО, съобщи президентът Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски свиква Съвета Украйна-НАТО заради критичния недостиг на ПВО

Киев инициира съвещание на Съвета Украйна-НАТО, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към украинците.

Той означи, че с сътрудниците непрестанно се водят договаряния за подсилване на опциите на Украйна да се отбрани от Русия, съобщи Униан.

" Работим за това да получим повече действителна помощ. За това да реализираме същинско тъждество в отбраната от терора, когато и за нас тук, в Украйна, в Европа, и в други елементи на света ще работят идентични, фактически равни правила, когато се сблъскваме с идентични прояви на гнет, идентични удари с ракети и дронове ", акцентира украинският президент.

Той означи, че животът на всеки човек би трябвало да се цени еднообразно.

По-рано Зеленски се обърна към сътрудниците, като уточни, че както опазиха Израел. От Белия дом обаче обявиха, че става дума за разнообразни спорове и равнища на опасност, по тази причина украинците няма бъдат защитавани по същия метод както израелската страна.

" Какво ли не чухме за тези два дни. За разнообразни спорове – тук, в Европа, и в Близкия изток, разнообразни равнища на заканите, друго въздушно пространство. Макар че са идентични " шахедите " и балистичните ракети... Чухме за разнообразни закани от ескалация. Но белким човешките животи са разнообразни, белким е друго достолепието на хората? Не. Все едно, ние ценим всеки живот. Трябва да го ценим. Трябва да го пазиме на едно и също равнище от терора. Украйна ще изиска привикване на съвещание на Съвета Украйна-НАТО за отбрана на небето, доставки на Противовъздушна отбрана, съответните системи и ракети. " – сподели още Зеленски.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР