Киев и Пекин не могат да организират телефонен разговор между

...
Киев и Пекин не могат да организират телефонен разговор между
Коментари Харесай

Си Дзинпин все още се въздържа от разговор със Зеленски

Киев и Пекин не могат да провеждат телефонен диалог сред президентите на Украйна и Китай Володимир Зеленски и Си Дзинпин поради позицията на азиатския колос, разкри една от водещите фигури в украинската президентска канцелария Михайло Подоляк, представен от " Страна.ua “.

" Китай към момента не е намерил новото си политическо място. Тоест дали желае да поеме въпроса за уреждането сред Русия и Украйна или към момента деликатно ще стои настрани. Доколкото разбирам, Китай към момента не е схванал това за себе си ", съобщи той.

Подоляк посочи, че диалогът сред Зеленски и Си Дзинпин към момента е в проектите, украинската страна е основател на диалога.

За това, че китайският водач може да се обади на Зеленски след посещаване в Москва, заяви Financial Times, базирайки се на източник, осведомен със обстановката.

По-рано тази седмица Си Дзинпин беше на тридневно държавно посещаване в Русия, където разиска с Владимир Путин оферти на 24 февруари от Пекин проект за споразумяване на " украинската рецесия “.

Инициативата се състои от 12 точки и съдържа апели за преустановяване на огъня, ценене на законните ползи на всички страни в региона на сигурността и разрешаване на филантропичната рецесия.

Според Владимир Путин доста хрумвания от китайския кротичък проект могат да бъдат взети като основа за споразумяване, когато на Запад и в Киев са подготвени за това.

Украинските управляващи на собствен ред обявиха, че предложенията на Пекин са кардинални, липсват конкретика и добре премислени логистични решения.

На собствен ред Западът охтвърля въобще концепцията за мирна самодейност от страна на Китай, който не счита за безпристрастен медиатор, а за съдружник на Русия. ( " Фокус " )
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР