Киев. Германският канцлер Ангела Меркел след като бе посрещната на

...
Киев. Германският канцлер Ангела Меркел след като бе посрещната на
Коментари Харесай

„Главред“ : Меркел и Зеленски се застъпиха за разговори в Нормандския формат

Киев. Германският канцлер Ангела Меркел откакто бе посрещната на къса гала на летището в Киев постави цветя пред гроба на Незнайния боец в столичния Парк на славата, след което стартира същинската част от визитата й, като тя дружно с домакина – президента на Украйна дадоха брифинг, в който обявиха позициите си по основни въпроси, които са предмет на диалозите, осведоми украинското издание “Главред “ .

Президентът на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че украинската страна поддържа провеждането на срещата в Норманския формат, само че към този момент няма прогрес. Както той сподели по време на брифинга, с цел да се проведат такива диалози би трябвало да се окаже напън върху Русия.

Според него Украйна се застъпва за определяне на непрекъснато преустановяване на огъня в Донбас, замяна на пандизчии, отваряне на контролно -пропускателните пунктове и достъп до окупираната територия за представители на Червения кръст.

" Нашата позиция за осъществяване на срещата на върха на Нормандската четворка е непроменена. Докато няма прогрес, натискът върху Руската федерация би трябвало да продължи. Искаме да забележим дейни старания на сътрудниците ", сподели той.

На собствен ред Меркел назова Русия участник в спора в Донбас.

Според нея " е вярно, че Украйна отхвърля да договаря с представители на сепаратистите ".

" Въртим се към този проблем ", добави Меркел.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР