Киев е поискал повече хуманитарна помощ от Ню Делхи, съобщи

...
Киев е поискал повече хуманитарна помощ от Ню Делхи, съобщи
Коментари Харесай

Индийските компании са поканени да участват във възстановяването на Украйна

Киев е изискал повече филантропична помощ от Ню Делхи, заяви Министерството на външните работи на Индия, до момента в който заместник-министър на външните работи на Украйна Емине Джапарова завършва тридневното си посещаване в южноазиатската страна, съобщи организация „ Франс прес “.

Джапарова, която е на първото си публично посещаване в Индия от 10 до 12 април, се е срещнала с министъра на външните работи и културата Менакши Лехи. Освен че е провела диалози по редица " двустранни и интернационалните въпроси ", тя е предала писмо от украинския президент Володимир Зеленски, адресирано до индийския министър-председател Нарендра Моди, оповестява Агенция Франс Прес.

" Тъй като нашите страни имат общи ползи и визии, засиленият разговор на най-високо ниво ще бъде потребен за народите ни и за сигурността в света. ", съобщи Джапарова в Туитър.

" Украинската молба за спомагателни филантропични доставки, в това число медикаменти и здравно съоръжение, също беше споделена от Джапарова ", обявиха от индийското министерството.

„ Тя също по този начин предложи възобновяване на инфраструктурата в Украйна да бъде опция за индийските компании “, се показва в изказването.

Индия, която резервира неутралитет във връзка с войната на Русия в Украйна, въпреки всичко изпрати филантропична помощ, в това число медикаменти и здравно съоръжение, на Киев.

" Обменихме позиции по двустранни и световни въпроси от съвместен интерес " и " Украйна получили увещание за увеличение на филантропичната помощ ", заяви индийският външен министър Лехи.

По-рано украинският формален представител се обърна към спорен панел, проведен от Индийския съвет по международните въпроси, основан в Ню Делхи мозъчен концерн. " Информирах индийската стратегическа общественост за напъните на Украйна да се бори с съветската непровокирана експанзия. Украйна ще победи и справедливостта ще спечелва. Защото, както сподели Моди, 21-ви век не е ера на война ", съобщи тя.

Министърът също по този начин изиска индийският министър-председател Моди и други високопоставени чиновници да посетят Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР