Киев. Действията на Руската федерация са насочени към разделяне на

...
Киев. Действията на Руската федерация са насочени към разделяне на
Коментари Харесай

„Главред“ : Повече от 127 хиляди войници близо до границите на Украйна и заплаха от ракетни удари - Министерството на отбраната научи за плановете на Русия

Киев. Действията на Руската федерация са ориентирани към делене на Европейски Съюз с НАТО и блокиране на потенциала на Съединени американски щати за надзор на сигурността в Европа, считат от украинското Министерство на защитата, написа киевското издание “Главред “ .

Русия на процедура приключи съсредоточаването на войските си покрай границите на Украйна. Повече от 127 000 военнослужещи са ситуирани в регионите, граничещи с украинската страна. Подобни дейности са ориентирани към провокиране на разединение на Запада и понижаване на способността на Съединени американски щати да подсигуряват сигурността в Европа. Руснаците са разположили и тактически комплекси " Искандер " и могат да употребяват ракети със междинен обхват за заличаване на стратегически значими обекти. Това оповестиха от Министерството на защитата на Украйна.

Според CNN, базирайки се на информация, предоставена от ведомството, руснаците приключват изтеглянето на войски към границите на Украйна и към този момент са съсредоточили повече от 127 000 бойци по границите.

" Общата бройка на сухопътната формация на въоръжените сили на РФ в украинското направление е повече от 106 000 души. Заедно с военноморския и въздушния състав, общата бройка е над 127 000 военнослужещи ", означиха от Министерството на защитата.

Посочва се, че маневрите, осъществявани от Русия, целят разцепването на Европейския съюз с НАТО и са опит за ограничение на опциите на Съединени американски щати да обезпечават сигурност в Европа.

Русия укрепва войските си в Донбас

Министерството на защитата разясни още, че Русия поддържа над 35 000 бойци в Донбас и е разположила към 3000 свои военни в окупираните региони на Украйна. До украинската граница са ситуирани спомагателни радиокомуникационни звена. Ако съпоставим обстановката с предходната година, в този момент руснаците са утроили броя на полетите, които се правят за разследваща активност.

Русия може да нанесе ракетни удари

Според министерството на защитата Русия може да употребява ракети със междинен обхват за „ заличаване на жизненоважни обекти “. Това се потвърждава от прехвърлянето от руснаците на спомагателни тактически групи от оперативно-тактическите комплекси " Искандер ". Такива ракети са способни да поразяват цели на разстояние 500-700 километра. Могат да летят до Киев.

Заплахата от съветска военна интервенция в Украйна

Американският ефирен канал CNN по-рано заяви, че американското разузнаване е получило информация, съгласно която Русия работи по подготовката на оперативна група за офанзива " под подправен байрак " против екстремистите в Донбас. Подобни дейности би трябвало да бъдат мотивацията за военната интервенция на Русия в Украйна.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки удостовери известията на разузнаването, че Русия може да приготвя провокация, с цел да оправдае новата си военна интервенция против Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че съветските войски се намират на съветска територия и остават в регионите, граничещи с Украйна заради хипотетичната напрегната обстановка в района и дейностите на НАТО. Той назова придвижването на войските „ защитни ограничения “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР