КФН се включи в инициативата „Мениджър за един ден” на

...
КФН се включи в инициативата „Мениджър за един ден” на
Коментари Харесай

Ученичка оглави КФН за ден

КФН се включи в самодейността „ Мениджър за един ден” на Джуниър Ачийвмънт България и посрещна Александра Чолакова, ученичка от 12-ти клас в Национална финансово-стопанска гимназия, София . Шефката на Надзора я приев кабинета си и я срещна със спецификата на длъжността и предизвикването да ръководиш регулатор.

„ Днес задължението ти е доста сериозен “ - сподели Караиванова. – „ Трябва да управляваш целия небанков финансов бранш, да взимаш значими решения, а и да вникваш в проблемите на всеки, който идва при теб с някакъв проблем, да разбираш специалистите и да ги успокояваш, с цел да продължат да работят умерено. Освен това би трябвало да си задоволително способена, с цел да предлагаш и решения на поставените от чиновниците проблеми “.

Работният ден на Александра Чолакова продължи със среща с члена на КФН Владимир Савов, който я срещна със своите отговорности, а точно отбрана на потребителите на небанкови финансови услуги.

Предстоящите политически назначения на заместници на шефката на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова мъчно могат да изличат активността на този член на комисията, чиято активност през изтеклите съвсем 3 години най-отчетливо проличава.

Тих, ухилен и постоянно общителен, заместник-председателят на КФН, изпълняващ краткотрайно длъжността: управляващ ръководство „ Надзор на капиталовата активност “ Владимир Савов печели от ден на ден последователи от пазара, който контролира. Това става с неподражаема лекост, тъй като този човек си прави работата без непотребен звук. При съблюдаване на цялата суровост на нормативната база, неговата максима постоянно е била превантивната работа. Той постоянно е подготвен да помогне със препоръки на поднадзорните лица.

Целият отрасъл му е благодарен за методическото подпомагане и допитването до него за навреме разискване на зародилите проблеми. Оттам произлизат и положителните му колегиални връзки с поднадзорните бизнесасоциации, които правят оценка високо неговия професионализъм и интегритет

Едновременно с това Савов е праволинеен към разкриването и разобличаването на капиталовите медиатори без лиценз, които нападат легалния пазар. Достатъчно е единствено това да се спомене – за съвсем 3-те години откогато е на този пост, черният лист с незаконните медиатори се утрои и към този момент гони 50.

Роден е на 24 август 1971 година в гр. Варна. Притежава магистърска степен по бизнесадминистрация от London Business School. Магистър МИО от УНСС.

В интервала 1993 година – 1998 година работи в „ Уникредит Булбанк”, като управител „ Кореспондентски връзки с чужбина”. През 1999 година Владимир Савов организира стажове в департаменти „ Централна и Източна Европа” и „ Глобални депозитарни разписки” в The Bank of New York, Лондон. От 2000 година до 2009 година Владимир Савов работи в Москва, като в началото е старши анализатор в Brunswick UBS, а от 2003 година до 2006 година е заместител – шеф и след това - шеф в банка Уралсиб Капитал, където дава отговор за анализите на банковия и потребителския бранш. В интервала 2006 година - 2009 година е шеф на департамента за разбори в капиталовата банка Credit Suisse, а от 2009 година до 2013 година е ръководещ шеф, шеф на аналитичния департамент във финансова корпорация „ Откритие” – най-големият частен финансов холдинг в Русия.

Савов е натрупал богат опит в областта на финансовия разбор и тактики, вложенията, финансовите пазари, банковото дело и интернационалните финанси.Владее съвършено британски и съветски език.

За страдание той ще остане единствено член на комисията, откакто капиталовият контрол бъде стихотворец публично от кадър на ГЕРБ - някогашният началник на Национална агенция за приходите и зам. финансов министър Бойко Атанасов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР