Кейти Ледецки спечели четвърта поредна световна титла по плуване в

...
Кейти Ледецки спечели четвърта поредна световна титла по плуване в
Коментари Харесай

Ледецки стъпи за 17-и път на световния връх

Кейти Ледецки завоюва четвърта поредна международна купа по плуване в дисциплината 1500 метра свободен жанр на шампионата в Будапеща. Ледецки в нито един миг не изглеждаше напрегнат за своето първо място и приключи с време 15:30,15 минути, едвам 10 секунди по-слабо време от личния си международен връх от 2018-а година. За да бъде превъзходството на тима на Съединени американски щати цялостна, второто място също е за американка – Кейти Гримс.

 

16-годишната Гримс, която получи поздравления на първо време от шампионката, се трансформира във втората най-млада медалистка на 1500 метра свободен жанр след самата Ледецки при първата й победа през 2013-а година

За Ледецки това е втора купа от това състезание, както и общо 17-а в кариерата, като тя е успявала да стъпи на международния връх в общо пет разнообразни дисциплини, три от тях самостоятелни. Постижение, което единствено нейният съотечественик Майкъл Фелпс е успявал да направи.

 

След третия ден на игрите към този момент са раздадени 14 комплекта медали, като преди всичко е Съединени американски щати с общо 18 оценки, 7 от които златни, а в общата класацията следват Италия с 3 златни и Австралия с 2.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР