Кейп Канаверал. NASA и частната космическа компания SpaceX на Илон

...
Кейп Канаверал. NASA и частната космическа компания SpaceX на Илон
Коментари Харесай

Reuters: NASA изстреля четирима астронавти с пилотирания кораб на Space X

Кейп Канаверал. NASA и частната галактическа компания SpaceX на Илон Мъск изстреляха екипаж от четирима астронавти в полет до Международната галактическа станция рано в петък, като по този метод те стават първият екипаж, извеждан в миналото в орбита ракета, рециклирана от предходен галактически полет, предава Reuters .

Екипажът би трябвало да дойде на галактическата станция рано в събота след полет от близо 24 часа.

Мисията се явява вторият екипаж на галактическа станция, изстрелян от NASA на борда на капсулата Dragon Crew, откакто Съединени американски щати възобнови пилотираните галактически полети от американската земя предходната година. В продължение на девет години Съединени американски щати използваха услугите на съветската галактическа стратегия след края на американската галактическа стратегия със совалките през 2011г.

Това е и третият полет с екипаж, изстрелян в орбита в границите на новото публично-частно партньорство на НАСА с SpaceX, ракетната компания, учредена и благосъстоятелност на Мъск, милиардерът бизнесмен, който е и основен изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Tesla Inc.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР