Кевин Спейси беше оправдан по делото за сексуално посегателство, което

...
Кевин Спейси беше оправдан по делото за сексуално посегателство, което
Коментари Харесай

Съдът оправда Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство

Кевин Спейси беше оневинен по делото за полово посягане, което неговият по-млад сътрудник - актьорът Антъни Рап, заведе в съд в Ню Йорк. Рап твърдеше, че е станал жертва на полов тормоз, когато е бил на 14 години.

Носителят на две награди " Оскар " и звезда от сериала " Къща от карти " неведнъж отхвърляше обвиняванията по време на няколкоседмичния процес в Голямата ябълка. Рап изиска да му бъде платено обезщетение от 40 милиона $. 

След 80-минутна полемика правосъдните заседатели единомислещо взеха решение, че Спейси е почтен и Рап не е съумял да потвърди полово посягане от страна на фамозния артист. Заключението им бе оповестено от арбитър Люис Каплан.

Искът бе обвързван с хипотетична среща сред двамата мъже през 1986 година. Тогава Антъни Рап е обещаващ млад артист и получава ласкави мнения за ролята си в театралната пиеса " Скъпоценни синове ", а Кевин Спейси е на 26 години и прави пробив на Бродуей с осъществяването си в " Дългият път на деня към нощта ". Рап твърди, че по-възрастният актьор го е поканил на празненство в жилището си в Манхатън, където се опитал да го съблазни в спалнята, откакто другите посетители са си тръгнали. В изявленията и в правосъдния иск той уточни, че пияният и олюляващ се Спейси го е понесъл на ръце, " както жених носи младоженка ", след което го положил на леглото и се е качил върху него. Рап споделя, че бързо се е измъкнал и си е тръгнал, след което е мълчал за случилото се три десетилетия, до момента в който кариерите и на двамата артисти са се развивали.

63-годишния Спейси призна пред правосъдния състава, че е забавлявал Рап и неговия другар Джон Бароуман една вечер през 1986 година, откакто са го гледали на Бродуей. Актьорът обаче съобщи, че в случай че е имал сантиментален интерес, той е бил ориентиран към пълнолетния тогава Бароуман. В понеделник Кевин Спейси свидетелства, че е сигурен, че в никакъв случай не е бил уединено с Рап, и че изказванието му за случилото се в жилището не е правилно, оповестява Българска телеграфна агенция. " Знаех, че няма да имам никакъв полов интерес към Антъни Рап или което и да е дете. Това знаех ", сподели Спейси.

С щастливия край на това дело обаче проблемите за Кевин Спейси не завършват. Той дължи 31 милиона $ обезщетение на продуцентите на " Къща от карти ", откакто неговото оскверняване през 2017 година докара до прекъсването на хитовия сериал по Netflix. Освен това във Англия бяха заведени още няколко каузи за полови похищения против него, осъществявани по времето, когато е бил шеф на лондонския спектакъл " Олд Вик " в интервала 2006-2015 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР