Кения каза строго не на пластмасовите торбички с нововъведен закон.

...
Кения каза строго не на пластмасовите торбички с нововъведен закон.
Коментари Харесай

До 4 години затвор, ако носиш пластмасова торбичка в Кения

Кения сподели строго " не " на пластмасовите торбички с нововъведен закон. Така африканската страна се трансформира в може би тази с най-строги наказания в тази посока.

Според нормативния акт производството, продажбата и даже потреблението на торбички от подобен материал могат да костват на нарушителите до 4 години затвор или санкция от 40 хиляди $.

С нововъведенията Кения се причисли към 40 други страни, наложили цялостна, частична възбрана или такса върху потреблението на найлонови пликове, измежду които са Китай, Франция, Руанда и Италия, написа Business Insider.

Законът в страната позволява на полицията да преследва всеки, който носи пластмасов плик. Мерките обаче ще бъдат главно ориентирани непосредствено към производителите и доставчиците на такива артикули.

Инициативата е час от тактиката за опазване на живота в океаните, защото огромна част от торбичките попадат там.

" Ако продължаваме по този метод до 2050 година в океаните ще имаме повече пликове в сравнение с риба ", показва Хабиб Ел-Хабр, който е специалист от програмата за предотвратяване на околната среда на Организация на обединените нации в Кения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР