Кенет Брана ще изиграе действащия министър-председател на Великобритания Борис Джонсън

...
Кенет Брана ще изиграе действащия министър-председател на Великобритания Борис Джонсън
Коментари Харесай

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън по време на ковид

Кенет Брана ще изиграе настоящия министър-председател на Англия Борис Джонсън в нов сериал, оповестява " Варайъти ". Продукцията на Sky TV ще има пет епизода и носи името This Sceptred Isle. 

Фокус на сюжета ще бъде обърканата политика на Англия по отношение на Ковид-кризата. Сценарист и режисьор е Майкъл Уинтърботъм, познатl предишното с работата си върху съществени драми за огромния екран като " Пътят към Гуантанамо " и " Добру пристигнали в Сараево ", а в последно време със ситкома " Пътуването ".

Действието в сериала ще се развива по време на първата вълна от Covid-19, застигнала Англия и света напролет на 2020 година Премиерът Джонсън в началото отхвърляше ограниченията, преприети от целия останал свят, само че скоро по-късно се болести с вируса и прекара повече от седмица в болница, като стигна и до интензивно поделение. След това политиката на Обединеното кралство последва общите противоепидемични ограничавания. 

" Първата вълна на пандемията от Ковид-19 ще се помни вечно – разяснява Уинтърботъм. – Нашият сериал ще вплете дружно безчет същински истории – от Борис Джонсън на „ Даунинг стрийт “ 10 до всички служащи на първа линия - които ще покажат опитите на учени, лекари, чиновници на домове за възрастни и законотворци да ни защитят от вируса. “  Създателите на тв поредицата назовават пандемията " най-опустошителното събитие, което някого е застигало Обединеното кралство ". Сюжетът се базира на разкази на членове на Народното събрание, здравното министерство, групата учени, събрани да поучават политиците и десетки чиновници на лечебни заведения и домове за възрастни в цялата страна.

Заглавието на сериала е заимствано от пиесата „ Ричард II “ на Уилям Шекспир – фраза от монолог на умиращия Джон Гонт, произнесен за разрушителнатата държавна политика на Ричард II. В края на предсмъртната си тирада Джон Гонт афишира гибелта на Англия. През 1995 г. Би Би Си Радио пусна научнопопулярна поредица със същото име, в което историкът Кристофър Лий описа в 216 епизода историята на Англия. 

Що се отнася до Кенет Брана, неговият актьорски график не е изключително претрупан в тези смутни за киното времена. Последно го видяхме през лятото в " Тенет " на Кристофър Нолан като съветския олигарх Андрей Сатор. Отдавна е приключен и " Смърт край Нил " по Агата Кристи, където той е режисьор и влиза в ролята на детектив Еркюл Поаро за повторно след " Убийство в Ориент Експрес ". Премиерата обаче бе отсрочена с най-малко година заради ковид. 

Сериалът This Sceptred Isle се чака на тв екрана през есента на 2022 година, а фотосите би трябвало да стартират още тази пролет.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР