Кеми Баденок казва, че постигането на целта за нетна нула за 2050 г. не трябва да „фалира страната“

...
- който проби през претъпканото поле в миналогодишното състезание за
Коментари Харесай

- който проби през претъпканото поле в миналогодишното състезание за лидерство на консерваторите - беше гласен в защита на решението на г-н Сунак миналата седмица.

Достигането на нетна нула до 2050 г. беше от консерваторите при Тереза ​​Мей. Миналата седмица г-н Сунак отново се ангажира с целта.

Но говорейки тази вечер пред The ​​Sunday Times, г-жа Баденок каза: „Все още имаме амбицията да я постигнем до 2050 г., но трябва да помним, че сме само 1 % от световните емисии.

„Ако фалираме, опитвайки се да стигнем до там, няма да постигнем нетна нула. Освен това ще бъдем в по-лоша позиция по отношение на справянето с изменението на климата.

„Така че целта ни помага да се съсредоточим – но всъщност това е да гледаме как го правим по устойчив начин, което е толкова критично. „

Риши Сунак се подиграва в изтекли WhatsApps, докато обикновените тори обещават да „влязат във война“ с партийните либерали

Тя добави: „Искаме да го направим по такъв начин, че всеки да почувства, че е дал съгласие за това и че това не е на гърба на най-бедните в обществото и не по начин, който вреди на страната.“

Намесата на министъра на бизнеса и търговията идва след речта на министъра на вътрешните работи Суела Брейвърман – която мнозина възприеха като нападка срещу ръководството.

Миналата седмица: Връщането на нетната нулева стойност „не е циничен трик“

Г-жа Брейвърман се аргументира за промяна в начина, по който работи глобалната система за убежище, тъй като доведе до твърде много хора, пристигащи на Запад. Тя каза, че Конвенцията за бежанците от 1951 г. трябва да бъде променена или Обединеното кралство трябва да се оттегли от нея.

Вследствие на това г-жа Баденок каза: „Хората представят този аргумент като нещо, което е много крайно, но... дори в правния кръгове, точката, която те отбелязват, е, че тази конвенция се нуждае от актуализиране, има нужда от преразглеждане и със сигурност трябва да сме сигурни, че можем да водим честен разговор [за това].

„Този ​​дебат има все още не се е случило както трябва и мисля, че е правилно министърът на вътрешните работи да се опитва да започне такова.“

Тя добави: „Със сигурност не е расистко да се говори за преразглеждане на конвенции, към които сме се присъединили преди 100 години. Мисля, че това е смешен аргумент.“

Говорейки за друга спорна политика в рамките на консерваторите – независимо дали кракът – бизнес и търговският секретар каза: „Ще бъда много честен: бизнесът не го е повдигал изобщо с мен“, каза тя.

„Със сигурност не и базирани в Обединеното кралство фирми. Има някои международни фирми, които питат за инвестиции там, защото това може да повлияе на решенията, които ще вземат.

„Но всички разбират, че тези проекти са огромни суми пари и има елемент на риск в продължаване напред, ако икономиката им се промени."

След спекулациите за потенциална промяна в маршрута на HS2, Алекс Вейч, директор по политиката и прозренията в Британската търговска камара, каза:

„Повишените спекулации за по-нататъшни възможни забавяния или промени в HS2 ще предизвикат тревога и ще повишат опасенията, че ключовите връзки са застрашени.

Щракнете, за да се абонирате за ClimateCast с Tom Heap, където и да получавате своите подкасти

„Това е основен проект за стимулиране на бъдещия просперитет на нашите регионални икономики и подобряване на скоростта и капацитета на нашата национална транспортна инфраструктура.

„Ако правителството продължи да се отказва от плановете си за HS2, тогава това ще разбие доверието на бизнеса, както в Обединеното кралство, така и сред чуждестранните инвеститори, в способността му да реализира широкомащабни строителни инфраструктурни проекти.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР