Кемерово. Сигналът за задимяване в мина Листвяжная“ в Беловския район

...
Кемерово. Сигналът за задимяване в мина Листвяжная“ в Беловския район
Коментари Харесай

ТАСС: Броят на загиналите руски миньори при пожара в каменовъглена мина в Сибир достигна 51

Кемерово. Сигналът за задимяване в мина „ Листвяжная “ в Беловския регион в Кузбас е получен в четвъртък сутринта локално време, минни спасители и лекари са пристигнали на мястото на случая. По данни на Министерството на изключителните обстановки все още на случая в мината е имало 287 миньори. От мината са евакуирани 239 души, над 50 са ранени. 46 миньори не са съумели да излязат и са починали, а по-късно при търсенето им са починали и пет минни спасители. По последни данни в лечебни заведения има 50 души, други 13 потърпевши са на амбулаторно лекуване, един избавител е изваден в утринните часове в петък в доста тежко положение. Той се смяташе за умрял. Тези данни заяви Виталий Херасков, заместник-министър на опазването на здравето на Кемеровска област, представен от TACC .

„ В 10 часа сутринта (05:00 часа българско време време) през днешния ден сме записали 63 ранени, потърсили здравна помощ след незабавен случай, 13 са изпратени за амбулаторно лекуване вкъщи, останалите пациенти са приети в болница в четири лечебни заведения в Кузбас “, сподели Херасков.

По думите му потърпевшите 11 миноспасители, които са настанени в болница, са с леки и средно-тежки пострадвания. (към момента на изявлението му изваденият оживял избавител не е бил открит все още-бел.ред.)

" Динамиката при всички минни спасители за тази заран е позитивна, всички са в схващане, в контакт. Нямаме опасения за живота им ", сподели Херасков.

В същото време от Центъра за опазване на здравето на миньорите оповестиха, че четирима потърпевши, в това число един избавител, са в реанимация. В положението на спасителя се следи позитивна наклонност. Състоянието единствено на един потърпевш в интензивното поделение се прави оценка като тежко.

Директорът на мината и неговият първи заместител са задържани. По случая е почнало престъпно следствие.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР