Казват, че парите не купуват щастие. С тях обаче може

...
Казват, че парите не купуват щастие. С тях обаче може
Коментари Харесай

Физическите упражнения ни правят по-щастливи от парите

Казват, че парите не купуват благополучие. С тях обаче може да се купи членска карта за фитнес. Ново проучване на експерти от Оксфордския и Йейлския университети демонстрира, че физическите упражнение са по-важни за психологичното здраве от парите, написа в. "Дейли остарял ", базирайки се на обява в сп. "Лансет ".

За задачите на проучването експертите са анализирали данни за физическото държание и настроението на над 1,2 милиона американци. Изследваните лица е трябвало да дават отговор въпроса: "Колко пъти сте се чувствали зле душевен през миналите 30 дни, да вземем за пример поради стрес, меланхолия или прочувствени проблеми? "

Участниците са били запитани също за приходите и физическата им интензивност.

Изследователите са открили, че хората, които упражняват постоянно, се усещат зле душевен към 35 дни в годината, а неактивните човеци - приблизително с 18 дни повече.

По-същественото изобретение на експертите обаче е, че физически дейните хора се усещат също толкоз добре, колкото индивидите, които не упражняват, само че печелят с към 19 000 $ повече на година.

Накратко казано - не е нужно човек да печели повече, с цел да си обезпечи ендорфиновия тласък, който дават физическите извършения.

Експертите означават също, че прекаляването с тренировките не е ключ към цялостно благополучие.

Специалистите са открили, че психологичното здраве на хората, които упражняват над три часа на ден, страда повече спрямо това на незадоволително дейните човеци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР