Казват, че любовта е не когато се гледате един друг,

...
Казват, че любовта е не когато се гледате един друг,
Коментари Харесай

Нито умът, нито интелектът, нито образованието определят висшите ценности!

Казват, че любовта е не когато се гледате един различен, а когато гледате в една и съща посока. Същото важи и за другарство, взаимоотношенията в фамилията и на работата. Дори е по-добре, в случай че този човек с  нещо ви превъзхожда с цел да има какво да научите от него.

Вашият сътрудник може да бъде интелигентен или не доста, прелъстителен или просто приветлив, разговорлив или затворен, добър или неприятен, само че най-важното е – да бъдете с него на една и съща.

Избирайте хора с вашето равнище на полезности

Лилиън Ахрем е прочут психолог. Тя е в положение да поднася  на пръв взор комплицирани истини, правилно и налично. Тази публикация – не е изключение. Ето за какво е толкоз значимо да избираме хора, които имат нашето равнище на полезности! Просто, само че не е явно …

Аз преди си мислех, че човек може да бъде всичко: апаш, кавгаджия, лъжец. Значи по този начин се е случил живота в фамилията му, по този начин са го възпитали родителите или той просто би трябвало да мине през такива уроци.

Всяка връзка може да бъде дълготрайна и качествена единствено в един случай: в случай че полезностите на хората съответстват.

За мен провокира огромни опасения мъж, който не може да изясни какво значи за него чест и умеенето да държи на думата си. Ако съвестта той дефинира като „ Опитвам се да не неистина, или като най-много да не кажа нищо “, тъй като като човек той за мен е една тъжна картина.

Съвестта – това несъмнено е освен това. Ако човек не може независимо да дефинира за себе си моралните си категории, да се управлява, да прави оценка дейностите си, това е доста тъпо.

Психолозите могат да обяснят всяко държание. Тази просвета е доста комфортна с цел да си откри човек опрощение. Човек има безчет полови контакти, манипулира, бяга от отговорност.

Значи той е необичано дете, той има нарушаване на привързаността, заради травматични връзки с майка си, и доста повече.

Но към този момент си израснал, станал си възрастен, възпитавай се самичък! Търси своето съзнание! Винаги можете да намерите опрощение за болката, която причинявате на други хора, само че най-често можете да видите какво вършиме, въпреки и по ответната реакция.

Ако имате здрав мозък (без органични провали в детството), би трябвало да можете да анализирате. Дори в случай че някаква невидима мощ ви кара да крадете или да се възползват от тялото на различен човек, вие сте в положение да разберете, да видите, да почувствате, че вършиме на другия човек нещо неприятно.

И вие виждате! Но тези подозрения предпочитате да забутате в далечния ъгъл на съзнанието и да оправдаете себе си.

Ако човек се управлява от ниски полезности: пари непременно, удоволствия непременно, глезене на неосъзнати стремежи, се трансформира в мръсна нисша гад.

Говорейки на психически език, животното „ То “ господства над „ Аз “ в отсъствието на „ Свръх Аз “. „ Аз “ осъзнава и удовлетворява несъзнателните стремежи и потребности на „ То “, благодарение на нормите и законите на „ Свръх Аз “.

Наличието на всичките три съставния елемент „ То “, „ Аз “ и „ Свръх Аз “ в душeвността на човек го прави приключена, зряла персона. В противоположен случай може да се получи заместител, незавършен човек, с който не е допустимо да се построи нищо пълноценно.

Нито мозъкът, нито интелектът, нито образованието сами по себе си не дефинират висшите полезности. Тези полезности се образуват от вътрешната непорочност и неуморната работа върху самия себе си.

Те вършат индивида освен живо създание, а Човек. Само висшите полезности: достолепие, почитание, самоуважение, мощ на волята и силата на мозъка, съвестта задават високите трептения на душата и вършат индивида чист и ярък.

Такива хора не трябва да живеят, да дружат, да работят с мръсни персонажи. Тях в никакъв случай няма да могат да ги схванат. Другите неизбежно ще се стремят да ги потискат и унищожат. Безсъзнателното е доста пъти по-мощно и по-силно от свръхсъзнанието.

Изберете човек с вашите полезности, и вие ще сте щастливи!

В края на краищата е без значение какъв брой другари или любовници имате. По-добре е да бъдете сами, в сравнение с с който ви попадне пред очите.

esotericblog

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по тематиката:

Защо най-гнусните злодеи на света не носят никаква кармична отговорност?

 

Днес е мъчно да се откри човек, който да не е чувал какво е прераждане, карма и по какъв начин ни визира това. Обаче съперниците на тази доктрина нормално задават един много…

Цялата публикация

Най-ужасното нещо е, когато прекомерно късно осъзнате, че до вас имате не другар, а зложелател!

 

Как да разпознаете подправения другар и този човек до вас, който скрито ви завижда…Фалшивият другар наподобява на сянка – той е с вас единствено в безоблачен ден. Фалшивият другар говори…

Цялата публикация

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР