Казват, че жените са много по-романтични от мъжете. Но наистина

...
Казват, че жените са много по-романтични от мъжете. Но наистина
Коментари Харесай

Как мъжете разбират романтиката

Казват, че дамите са доста по-романтични от мъжете. Но в действителност ли е правилно това? И по какъв начин мъжете схващат романтиката тогава?

Повечето мъже откровено имат вяра, че няма нищо по-сладникаво от плюшено мече или сърце, поднесено като подарък. Но освен те, много дами също мислят по този начин и ги одобряват за демонстрация на безсъдържателност от страна на даряващия.

Но, въпреки всичко, всички дребни жестове, даже и да не са сърца и мечета, са несъмнено извънредно значими за нежния пол.

Означава ли това, че дамите ценят романтиката повече от мъжете? И че мъжете са безчувствени? Разбира се, че не!

Както във всичко, което касае двата пола, отношението към романтиката също е друго.

Жената желае да види своя принц.

А какво е романтиката за мъжа?

Повечето мъже заради справедливи хормонални аргументи считат за сантиментално това, което може да се допре –  галене, прегръдка, целувка. „ Когато тя просто допре рамото ми “, е един от най-често срещаните мъжки отговори, щом стане дума за това, какво те намират за сантиментално.

Тоест, мъжете въобще не отхвърлят романтиката като факт, те просто схващат нещо друго под тази дума. Какво още?

Проява на интерес към това, което те мислят, споделят, вършат и желаят

Задавайте на мъжа до вас въпроси за себе си по-често, дайте му опция да им отговори, изслушайте го деликатно. Всичко това дава да се разбере, че не сте безразлични към протичащото се в душата му.

В идеалния случай, с помощта на вас, той ще може да открие доста неща в себе си, за които самият в никакъв случай до момента не е забелязвал.

Отделете му колкото е допустимо повече време

Традиционно дамите приказват повече, в сравнение с слушат. Опитайте се да контролирате речевия си поток – покажете му, че това, което споделя, не влиза от едно ви ухо и излиза от другото.

И не забравяйте да гледате колегата си непосредствено в очите – това е знак, че ви е удобно в наличието му, че го харесвате и че му се доверявате.

Говорете за това, което желаете

Мъжете не обичат да гадаят. Те ненавиждат да попадат в неуместни обстановки, когато не са в положение да схванат какво желаете от тях.

Ако мъжът не получи точни указания за това, какво би трябвало да направи, той ще се опита да ви угоди. Но в случай че види, че напъните му остават незабелязани, просто ще спре да се пробва да прави каквото и да било и в последна сметка – още веднъж ще се отговорен.

Романтиката в мъжките очи е, когато той знае тъкмо по какъв начин да ви зарадва. Но може да научи това единствено от самите вас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР