Казват, че детските зъби са меки“ и поради тази причина,

...
Казват, че детските зъби са меки“ и поради тази причина,
Коментари Харесай

4 навика, които могат да са опасни за детските зъби

Казват, че детските зъби са „ меки “ и заради тази причина, елементарно могат да се поддадат на изкривявания или изправяне.

На процедура те не са тъкмо меки в смисъла, който влагаме в това разбиране, само че е истина, че е доста елементарно да им се влияе – както в добра, по този начин и в отрицателна посока.

Корекцията на зъбите е друга тематика и тя наложително се прави благодарение на експерт зъболекар.

Но оправянето с отрицателните последствия от някои нездравословни за детските зъби привички е изцяло във опциите на родителите. Нужно е да вземете в точния момент ограничения, в случай че забележите един от тези 4 в действителност рискови навика.

1. Ах, този сладостен палец

Смукането на палеца може и да наподобява доста сладко в профил, само че в действителност е нездравословно за зъбите. За дребното дете това е метод за усмиряване, който обаче не носи никакви други изгоди, а по-скоро нанася мъчно поправими вреди, защото трансформира захапката и изкривява горната челюст.

Силно изпъкналите напред горни зъби са постоянно резултат точно от този табиет. Лошото е, че колкото повече време минава, толкоз по-трудно става отказването от палеца. Затова вземете ограничения оптимално бързо.

2. Удобният биберон

Биберонът в действителност оказва помощ в избран стадий от живота на бебето. Но продължителното му потребление крие опасности.

След навършване на една годинка, той към този момент става рисков, защото усилва подвижността на зъбите, което води до промени на леглата им във венците. Това се отразява на непрекъснатите зъби, които могат да поникнат не на точното място и резултатът е крива усмивка, която е освен естетически, само че и здравословен проблем.

3. Дъвченето на храната

Да научите детето да се храни е част от неговия напредък. Но би трябвало да го научите и да се храни вярно. Не става дума за здравословно хранене, а за вярно дъвчене на храната.

Специалистите установяват редица проблеми в захапката, които са резултат точно от неправилното дъвчене – да вземем за пример единствено с предните зъби, като заек. Това е присъщо за доста деца и задачата на родителите е да поправят този табиет в точния момент, с цел да не сътвори проблеми на по-късен стадий.

4. Скърцане със зъби

То може да е знак за разнообразни проблеми и е значимо да се върнете леко обратно във времето, с цел да откриете повода за появяването му. Възможно е детето да се е изплашило от нещо на открито – да вземем за пример неочакван лай зад тила му, до момента в който е тичало в парка, или да има някакъв здравословен дискомфорт, за който е добре да се консултирате и с педиатъра му.

Откриването на повода е част от решаването на казуса. Добре е да посетите и детски ортодонт, който също да ревизира дали всичко е наред със зъбките на детето. Важно е да вземете ограничения овреме, защото скърцането износва емайла на зъбите и също така нарушава вярната им класификация в устата на детето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР