Казусът с гражданството на Кирил Петков трябва да бъде решен

...
Казусът с гражданството на Кирил Петков трябва да бъде решен
Коментари Харесай

Христо Христев: Ние имаме нужда от хора като Кирил, за да преодолеем проблемите

Казусът с поданството на Кирил Петков би трябвало да бъде решен на кардинална съществена. И ние не би трябвало да променяме разбирането си за правилата, на които стъпваме, съгласно това кого харесваме и кого не. Има си ясни юридически правила и правила, по които въпросът следва да бъде решен, не е належащо да откриваме ново право.

Това разяснява във " Facebook " Христо Христев.

Наред с това, не трябва да слагаме знак за тъждество сред юридическата и политическата страна на този проблем, като подменяме юридическата му същина с политически съображения. Смятам, че Кирил Петков сподели изключителна воля, кураж и въображение в усилието да вкара ред в ръководството на стопанската система, да разсече обръчите от зависимости, които паразитират на гърба на Министерство на стопанската система и подвластните му структури.

И също по този начин считам, че ние имаме потребност от хора като Кирил, с цел да преодолеем проблемите, пред които сме изправени през днешния ден и да се развиваме като сполучлива европейска страна. За да излезем от блатото, в което сме след 10 години ръководство по Модела Борисов-Пеевски. Но това е моята политическа оценка и мнение. Смятам също по този начин, че без значение по какъв начин ще приключи въпросът, Кирил Петков има своето място и отговорност като едно от лицата на демократичната и прогресивна общественост в България, като един от хората, които могат да увличат и стимулират доста други да работят, както сподели, че може да работи той. И се надявам, Кирил да бъде част от разширението и консолидирането на демократичната, прогресивна и проевропейска общественост към Демократична България. Защото смяната няма да стане за два дни, няма да стане по знамение, осъществена от един или различен човек, който и да е той.

Промяната ще се случи тогава, когато задоволително доста хора като Кирил Петков обединят напъните си, с цел да тръгне нашата страна по един различен път, друг от този, по които ходя през миналите 10-15, че и повече години.

P.S.А въпросът с рестриктивните мерки за заемане на обществени длъжности от български жители, които имат поданство на друга страна, е извънредно време да бъде преосмислен, когато нейде към 1/3 от жителите на България в общи линии живеят през някаква немалка част от живота си отвън България.

Времето ясно демонстрира, както и в тази ситуация с Кирил Петков, че това не ги прави по-малко българи, нито пречупва отношението им към това, което се случва в страната.

Напротив, доста от българите, които живеят отвън страната имат доста по-ангажирано, поредно и отдадено отношение към проблемите на страната ни, в сравнение с значително от тези, които са тук, не са учили, живели или работили в друга страна, и в никакъв случай не са имали никакво друго поданство, с изключение на българското.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР