Казината в Макао записаха най-добрия си месец от най-ранните дни

...
Казината в Макао записаха най-добрия си месец от най-ранните дни
Коментари Харесай

Китайци напълниха казината в Макао след ковид забраните

Казината в Макао записаха най-хубавия си месец от най-ранните дни на пандемията, като приходите от игри скочиха с 247% през март, съобщи Bloomberg. Основният тласък за мощния растеж идва от китайските туристи, които се насочиха към хазартния център след края на рестриктивните мерки за пътувания поради Covid.

Брутните доходи от игри са достигнали 12,7 милиарда патака (1,6 милиарда долара), сочат данни, оповестени от локалното Бюро за ревизия и съгласуваност на игрите в събота.

Резултатът надмина междинната прогноза на анализаторите за 205% нарастване на годишна база и е най-високият месечен доход от януари 2020 година

Въпреки че приходите през март са нарастнали с 23% по отношение на предходния месец, те към момента са с 51% по-малко от равнището от 2019 година

Шестте оператора на казина в Макао се възвръщат от загубите си, чиято обща стойност се пресмята на 1,6 милиарда $ за интервал сред 2020 година и 2022 година, когато политиката на Китай за нулево разпространяване на ковид и рестриктивните мерки за хазартния бранш държаха туристите надалеч от Макао.

Общата посещаемост към средата на март е към 65 хиляди души дневно, което е към 55% от равнищата от 2019 година, пресметнаха анализатори на Morgan Stanley преди дни.

Макао регистрира 1,6 млн. туристически визити през февруари, или приблизително на ден 57 хиляди, което е към 45% от равнищата за 2019 година Градът ще разгласява данни за визитите през март по-късно този месец.

Индекс на Bloomberg, който следи акциите на казино операторите в Макао, записа намаляване от 0,5% през март, до момента в който показателят Hang Seng се увеличи с 3,1%.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР