Казано най-просто и ясно несигурността се свързва с наличието на

...
Казано най-просто и ясно несигурността се свързва с наличието на
Коментари Харесай

От къде идва чувството на несигурност?

Казано най-просто и ясно несигурността се свързва с съществуването на подозрения. Когато се съмняваме в качествата си да реализираме избран мечтан резултат или когато изпитваме боязън да загубим това, което притежаваме. Следователно, несигурността произтича от мисленето, че по някакъв метод сме незадоволителни и че настоящите ни запаси са нищожни, с цел да разрешат да получим нещо, което желаеме или да се придържаме към това, което към този момент имаме.

Магистърът по логика на психиката и създател Ханан Парвес изяснява: „ Чувствата за неустановеност са предупредителни сигнали от мозъка ви, които ви споделят, че може да загубите нещо, което е значимо за вас или може да не съумеете да постигнете това, което желаете. Финансовата неустойчивост и неувереността, които се срещат във взаимоотношенията, са постоянно срещани образци за поява на възприятие на неустановеност, което хората изпитват. “
Аспектите, които най-често провокират чувство за неустановеност са – рецензия в предишното, отрицателна визия за себе си, непрекъсната потребност от утвърждение, липса на религия, нереалистичната визия, създавана от обществените мрежи и медиите като цяло, невъзможността да приемем себе си такива, каквито сме.

Кои са областите, в които изпитваме най-голяма неустановеност?

Финансова неустановеност - Има доста аргументи, които могат да накарат човек да се почувства финансово нерешителен. Те могат да варират от израстването при неприятни условия до неналичието на религия в уменията за приемане на благонадежден източник на приходи. Ефектът обаче е еднакъв - вие се съмнявате във финансовото си бъдеще. Начинът да се справите с този вид неустановеност е да откриете съответната причина за възприятията и да работите по отстраняването ѝ. Ако нямате работа, може би е време да се заемете съществено с намирането на подобаващ вид за вас, който да ви обезпечи нужното успокоение. Ако смятате, че вашите умения не са задоволителни, с цел да ви обезпечат постоянна специалност, помислете за опция за придобиване на спомагателна подготовка, разширение на познанията в дадена област, нов учебен курс – всичко това ще ви даде повече убеденост и късмет за намиране на по-добра позиция в дадена кариерна област. Финансовата неустановеност нормално преследва тези хора, които имат дълбока потребност да станат финансово самостоятелни: „ Тази потребност може да бъде развита, в случай че човек е отгледан при неприятни условия или в случай че е имало някакво огромно събитие в предишното му, което го е предиздвикало да осъзнае, че парите са значими за него или че „ той няма задоволително “, споделя Парвес.

Несигурност в връзките - Ако човек се съмнява в способността си да откри партньорска връзка или да резервира настоящия си сътрудник, той ще се почувства нерешителен. Тази неустановеност произтича от мисленето, че не сте задоволително положителни за индивида, с който сте или желаете да бъдете. Хората, които са неуверени във взаимоотношенията си, имат вяра, че сътрудникът им ще ги напусне рано или късно и по тази причина са склонни да станат доста притежателни и изискващи нечие изцяло внимание и обич. Ако непрекъснато звъните на колегата си, с цел да проверявате къде е и с кого, в случай че изпитвате ревнивост, когато обичаният човек приказва с представители на противоположния пол, то възприятието на неустановеност се демонстрира с цялостна мощ. Начинът за превъзмогване на несигурността във взаимоотношенията е да се разпознава повода, която се крие зад нея и да се работи по нейното унищожаване преди да нанесе вреди за връзката. Много хора с сериозно мнение за себе си сами провокират и зареждат възприятието за неустановеност, търсейки аргументи, заради които са необвързани да вземем за пример (често отнасящи се към външния тип или некадърност да поддържат връзка „ вярно “). Справянето с такава неустановеност идва на първо място от вътрешната страна, първо с промени на отрицателните модели на мислене, прекъсване на непрекъснатата рецензия, с нереалистичните показа и упования – за нас самите и близките. Когато се чувствате добре в кожата си, приемате себе си и се грижите за персоналния си комфорт, то и увереността ви ще бъде по-стабилна.

Как можем да преодолеем чувството за неустановеност:

Прошка – за предходни неточности, пропуски и съжаления; делене с предишното без да поглеждате обратно, без значение какво преживявате сега;
Приемане – външно и вътрешно, без да очаквате утвърждение от близките. Моментът, в който се научите да се обичате и цените, дружно с всеки дребен минус, ще промени живота ви напълно, давайки ви една прелестна лекост и независимост, по-добри взаимоотношения и самочувствие;
Без съпоставения – всички хора са разнообразни във външния си тип, в ежедневните си случвания, благоприятни условия, страхове, фантазии. Наслаждавайте се на вашето лично „ странствуване “ през живота, на красивите моменти и преодолени компликации, които ви отличават и ви вършат специални;
Доверие в сегашния миг – живейте тук и в този момент, оценявайте и се радвайте на днешния ден, той е всичко, което имате. Това доверие води със себе си успокоение и освобождава от товара на минали прекарвания и страхове за бъдещето.

Чувството на неустановеност и мотивацията

Много хора считат, че има нещо неправилно или ненормално в това да се усещат несигурни и по тази причина се пробват да скрият неувереността си, доколкото могат. Истината е, че всички се усещаме несигурни по един или различен метод. Това, което множеството хора не осъзнават е, че несигурността може да бъде мощен източник на мотивация. Ако признаем, че се усещаме неуверени и спрем да се преструваме, че несигурността ни не съществува, тогава ще предприемем стъпки, които могат да доведат до огромни достижения и благополучие. Това е пътят. Откривате нещата, с които се борите и ви тормозят, и се научавате да работите с тях. Научете се да измествате своята вероятност, да виждате какво ви увлича и го превърнете във опция да практикувате нови умения. Това ще ви помогне да приемате, обичате и да се доверявате повече на себе си и на хората към вас.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР