Казанлък става столица на виното розе за девети път от

...
Казанлък става столица на виното розе за девети път от
Коментари Харесай

Казанлък става столица на розето за девети път

Казанлък става столица на виното розе за девети път от 31 май до 2 юни. Тогава ще се организира обичайното " Розе Уайн Експо ", в което тази година вземат участие над 50 одобрени и нови мазета от България и бутиковата френска винарна Lavaud от Бержерак.

Фестивалът на розето съответствува с кулминационната точка на тържествата за празника на розата в Казанлък - шествието в неделя. Той събира на едно място производители, търговци и купувачи, като в това време комисия от специалисти класира и най-хубавите виновност за съответната година.

И тази година ще бъдат отличени най-хубавите розета, като спечелилите ще бъдат оповестени в събота сутринта, когато " Розе Уайн Експо " отваря порти за необятната аудитория. Целият ден през днешния ден е отдаден на дегустациите на кандидатите, като ръководител на журито, което ще дефинира призьорите, е ръководителят на катедра " Технология на виното и пивото " в Университета по хранителни технологии - Пловдив, доктор инж. Христо Спасов.

Членове на журито са ръководителят на Асоциацията на сомелиерите в България и Българската асоциация на професионалните сомелиери Михаил Марковски, дегустаторът и сомелиер с 30-годишен опит Коста Канариев, виненият съветник и член на дегустационните панели на списание " Дивино " Вили Гълъбова и винените специалисти и издатели на Каталог на българското вино КА&ТА Катя Йончева и Цвета Тановска.

" Розе Уайн Експо " се организира в постройката на читалище " Искра " в Казанлък. Освен розета на него могат да се опитат и купят бяло и алено вино, малиново вино и вино от арония и медовина.

В двора на читалището ще има дегустации и щандове за продажба на лимончело, сангрия, уиски от бутикови дестилерии, джин и даже пури.

Входът за единствения на Балканите конгрес за розови виновност е безвъзмезден, като на място могат да се опитат и закупят всички изложени виновност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР