Казанлък. От началото на седмицата Община Казанлък ще възобнови дейностите

...
Казанлък. От началото на седмицата Община Казанлък ще възобнови дейностите
Коментари Харесай

Община Казанлък възобновява дейностите по ремонт и преасфалтиране на улици и междублокови пространства

Казанлък. От началото на седмицата Община Казанлък ще възобнови дейностите по ремонт и преасфалтиране на улици и междублокови пространства в града и обитаемоте места. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . По Инвестиционната стратегия за 2021 година са планувани за асфалтиране: ул. „ Войнишка “ - от ул. „ Ген. Столетов “ до ул. „ Ген. Драгомиров “ (последният неасфалтиран сектор, който към този момент е с сменен тръбопровод и това разрешава асфалтиране), преасфалтиране на асфалтовата настилка на бул. „ Розова котловина “ - продължението от надлез „ Катекс “ на юг, асфалтиране на три улици в северните квартали след замяна на водопроводната мрежа - на ул. " Цар Асен ", " Иван Милев ", " Хан Кубрат ". Ще бъде довършено асфалтирането на ул. " Пролет " и ул. " Родопи " в с. Кънчево. В град Шипка следва асфалтиране / изкърпване на ул. " Ген. Мирски " и ул. " Христо Патрев ".

Дейностите по асфалтиране в община Казанлък бяха възпрепятствани през март след подадена тъжба на 23 март 2021 година на един от участниците в публичната поръчка за избор на реализатор оспори избора, изработен с решение на общинската комисия на 12 март 2021 година Процедурата по жалене пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд лишава до три месеца. В този интервал от време Община Казанлък нямаше право да прави жалената активност, надлежно - асфалтиране на улици. На 16 юли 2021 година излезе решението на Върховен административен съд, с което се произнесе, че жалбата е неоснователна. Това даде опция на Общината да възобнови работата си в края на месец юли и при започване на месец август (6 август 2021 г.) да подпише контракт с компания реализатор.

Обектите от годишната финансова стратегия за 2021 година (https://obs.kazanlak.bg/common/docs/2021-08/477_Prilojenie.pdf - Приложение №13, Приложение №14 и Приложение №15), която не може да се извърши заради закъснението от три месеца ще бъде трансферирана в бюджета за 2022 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР