Казанлък. Кметът Галина Стоянова се срещна с представители на побратимения

...
Казанлък. Кметът Галина Стоянова се срещна с представители на побратимения
Коментари Харесай

Кметът Галина Стоянова се срещна с партньори на Община Казанлък от Южна Корея по повод финалната фаза на проект за смарт градове

Казанлък. Кметът Галина Стоянова се срещна с представители на побратимения на Казанлък град Сеул, Южна Корея във връзка финалната фаза на план за смарт градове. Това оповестиха от Пресцентъра на Община Казанлък . Темата бе идното привършване на плана „ Интегриран надзорен център в град Казанлък “, по който Общината работи взаимно с Южна Корея.

Кметът Галина Стоянова означи, че изборът на Казанлък за този план е огромна чест и изрази удовлетворение, че за това е изиграло роля и побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, подписано през 2018 година. „ Макар и младо, това другарство ще ни даде опция на процедура да покажем изгодите от побратимяването “, уточни Стоянова. Тя благодари за отношението, свършеното и ползотворната работа на корейската страна: „ Много сме удовлетворени, че включихте дейностите, които искахме да бъдат заложени в плана, с цел да бъдат оптимално потребни за града “, съобщи кметът на Казанлък.

От южнокорейска страна в срещата участваха Парк Джихьон, придружована от Хан Йонхон. Те споделиха първи усещания от България и Казанлък: „ Хората тук са положителни, сърдечни и гостоприемни “, съобщи госпожа Парк. Тя описа, че сходни планове създават в Бразилия и Турция. Г-жа Парк подчетра, че следва да създадат инспекция до края на месеца на свършеното на място, след което в детайли ще срещнат кмета и нейния екип с резултатите. По концепция на Галина Стоянова, представянето на резултатите ще бъде в Общината и ще бъде предавано онлайн, с цел да може жителите, които демонстрират интерес към направеното, да се срещнат персонално.
Предстои провеждането на изявленията с виновните лица в Общината в браншове като сигурност, превоз и бедствия. Ще бъдат обследвани основни зони и обекти, които да бъдат включени в разширението на мрежата за видеонаблюдение в града.

Галина Стоянова изрази вяра, че наред с чисто професионалната работа ще бъдат основани и нови другарства сред представителите на Изпълнителя и сътрудниците им от Община Казанлък.
Община Казанлък завоюва финансиране по плана посредством Програмата за международно подпомагане за учредяване на така наречен „ умни градове “ през август 2021 година. През септември същата година стартира работата по плана по програмата за международно подпомагане K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и транспорта на Южна Корея. При избора на Казанлък за подпомагане с Южна Корея в региона на нововъведенията бе обърнато особено внимание на побратимяването на Казанлък с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР