Казанлък. Изложба посветена на Васил Левски е експозирана на външната

...
Казанлък. Изложба посветена на Васил Левски е експозирана на външната
Коментари Харесай

Изложба „Васил Левски – Апостола на българската свобода“ на Регионален исторически музей – Ловеч е експозирана на витрината на Културно-информационния център в Казанлък

Казанлък. Изложба отдадена на Васил Левски е експозирана на външната витрина на Културно-информационния център на ул. „ Искра “ 4, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Експозицията е показана от Регионален исторически музей – Ловеч, под надпис „ Васил Левски – Апостола на българската независимост “. Неин създател е Теодор Тончев, а графичният дизайн е дело на Георги Николов.

Изложбата подчертава върху живота и концепциите на Васил Левски. Акценти в нея са основаването на комитетска мрежа в България, ролята на Ловеч като седалище на Българския революционен централен комитет.

На постерите са показани седемте истински портрета на Апостола, портрети, рисувани от разнообразни художници през годините, фотоси на съратници и сподвижници и оценки направени от тях. В експозицията място е отредено и на концепциите, мислите и визиите на Апостола за параметрите на държавно-политическо устройство на България като „ свята и чиста република “.

Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР