Казан. Служители на на Федералната служба за сигурност на Русия

...
Казан. Служители на на Федералната служба за сигурност на Русия
Коментари Харесай

ТАСС: В Русия е предотвратено въоръжено нападение в училище

Казан. Служители на на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ) са задържали младеж, който е подготвял въоръжена офанзива против просветителна институция, като съгласно информацията жител на Украйна го е убедил да извърши закононарушението. Това оповестиха за ТАСС в Центъра за връзки с обществеността (ЦВО) на ФСБ.

" Федералната работа за сигурност в Казан (столицата на Автономна република Татарстан) предотврати въоръжена офанзива против образователно заведение. В резултат на подхванатите ограничения е арестуван малолетен съветски жител, взел участие в подготовката на това закононарушение ", заяви ЦВО. ФСБ акцентира, че съгласно показанията на арестувания „ потребителят на „ Телеграм “, някой си Ярослав Овсюк, който живее в Украйна, го е убеждавал да извърши всеобщото ликвидиране “.

От дома на малолетния е конфискувана въздушна пушка, както и информационно съоръжение, съдържащо инструкции за превръщане на този тип оръжие в бойно, както и материали за въоръжени набези против образователни заведения.

Според ФСБ следственият отдел на Следствения комитет на Република Татарстан е образувал наказателно дело против арестувания по алинея 1 на член 30 и алинея 2 на член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Подготовка за ликвидиране на две или повече лица “).

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР