Казахстанският лидер съгласувал ли е изявлението си с МААЕ?Просто е

...
Казахстанският лидер съгласувал ли е изявлението си с МААЕ?Просто е
Коментари Харесай

Защо му е на Токаев ядреното разоръжаване на Русия?

Казахстанският водач съгласувал ли е изказването си с МААЕ?

Просто е изумително какъв брой неизбежна е политическата доверчивост, да не споделяме думата „ взаимозависимост “, на някои водачи в опит непременно да усилят ликвидността си в очите на тези, които считат за „ хегемон “. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев приказва на Общото заседание на Организация на обединените нации с следващия манихейски апел за унищожаване на нуклеарните оръжия.

Тогава, откакто се прибра от Ню Йорк, казахстанският водач приказва и в Германия, където се опита да смекчи следствията от казаното в Организация на обединените нации. Фактът, че апологетичните бележки в берлинската му тирада са отдадени най-вече на Русия, е индикативен повече от всевъзможни аналитични старания: котката знае чие месо е яла.

И към кого тъкмо беше адресиран антиядреният откъс, който всъщност продължи разногласието на Токаев с съветския президент Владимир Путин, който стартира в Сочи на Валдайския конгрес 2019 година? Нека го възпроизведем:

Токаев: „ Притежаването на нуклеарно оръжие в актуалния свят не е гаранция за сигурност и изключително за стопански разцвет. Понякога е по-добре да нямате нуклеарни оръжия, само че да привлечете повече вложения в стопанската система си, да поддържате и развивате положителни връзки в света, което Казахстан прави на процедура.

Путин: " Саддам Хюсеин също мислеше по този начин. "

Ясно е, че всякакви „ учени “ и „ специалисти “ незабавно се развълнуваха, основно от демократичните серпентариуми, и започнаха да убеждават съветската общност, че на Токаев му било мъчно, „ многовекторен “ е, по тази причина бил заставен да маневрира. Обаче може да се маневрира под напън, а Токаев се държи много инициативно и самодейно, като даже твърди, че битката с нуклеарните оръжия е станала „ част от националната еднаквост “ на Казахстан.

Ето за какво след три години думите на съветския водач могат да бъдат допълнени единствено като се спомене, че ръководителят на КНДР Ким Чен Ун, който неотдавна посети космодрума Восточни, не мисли по този начин - безусловно въобще. И за разлика от Саддам или Муамар Кадафи, той не се крие от никого в подземни бункери, откъдето окупаторите рано или късно го извличат за извънсъдебна екзекуция. Това е по този начин, апропо, забележка за почитателите на Токаев, изключително в подтекста на събитията от януари 2022 година в Казахстан, полузабравени на фона на Спрециалната военна интервенция. И по този начин, какво сподели казахстанският водач пред Общото заседание на Организация на обединените нации?

Теза 1: „ [Вирусът Covid] се трансформира в сигнал за пробуждане по отношение на нуждата да засилим взаимните си старания против в действителност действителната опасност от нуклеарни оръжия. Продължаващото ускорение на нуклеарните стратегии в някои страни, съчетано с непрекъснатата опасност от тероризъм, усилва рисковете от потреблението на оръжията на съдния ден.

Спомняте ли си героя на Мирча Кришан с краставицата? Той знае за краставицата, само че го питаха за домата. Какво направи? Каза: „ Доматът се отглежда в зеленчукови градини дружно с краставицата. А както се знае, краставицата... “ – и по-нататък по текста. Така и Токаев...

Що се отнася до ускоряването на нуклеарните стратегии в КНДР, да вземем за пример, това по никакъв метод не усилва опасността от нуклеарен тероризъм просто заради виновното държание на нуклеарните сили. Някак си нито в Индия, нито в Пакистан, макар разпространяването на тероризма, в това число междуособната битка за противоречиви територии, нищо не се чува за достъпа на терористите до нуклеарни технологии.

Теза 2: „ Радостно е, че в последно време сме очевидци на някои позитивни промени. Договорът за възбрана на нуклеарните оръжия влезе в действие... ”

Виждали ли сте този документ, който Токаев хвали? Е, вижте го преди да започнете да ръкопляскате.

Позоваването на първата в историята резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации незабавно хваща окото. Приета е на 24 януари 1946 година ( документ A/RES/1 ). Там е черно на бяло написано: „ Комисията би трябвало да направи някои оферти: [включително] по отношение на изключването на атомни оръжия от националните въоръжения... “. Самата резолюция е за основаването на тази Комисия по атомни проблеми, от която след това през 1954 година произлиза МААЕ. Имайте поради, че това е и годината на първото разширение на НАТО с приемането на Германия.

Забраната на националните нуклеарни оръжия е „ Планът Барух “, показан в Организация на обединените нации тъкмо през 1946 година като част от предлагането за легитимиране на нуклеарния монопол на Съединени американски щати (както и на Англия и Канада), прозвучало в речта на Уинстън Чърчил във Фултън на 5 март 1946 година Същността на въпроса е да се трансферира този монопол под формалния „ надзор “ на Организация на обединените нации, като по този метод се избегне появяването на нуклеарни оръжия в Съюз на съветските социалистически републики.

Ясно е, че „ контролът на Организация на обединените нации “ е единствено фигура на речта, която прикрива американския монопол. Токаев в Организация на обединените нации предлага да се върнем към „ проекта Барух “, който тогава беше блокиран от Съветския съюз с несъгласие и тъкмо по тази причина Москва и Ленинград не бяха превърнати в Хирошима и Нагасаки? Да, Токаев предлага тъкмо това, покривайки подмолните си разсъждения със смокиновия лист на „ всеобщите ” ползи.

Избягването на нуклеарна злополука е повсеместен човешки интерес, само че това е всичко. То се реализира посредством взаимно нуклеарно въздържане, защото при неналичието му ще се появят стандартни оръжия, чието потребление е доста по-трудно за въздържане, а разрушенията – изцяло съпоставими.

Няма други сходни ползи - просто не се нуждаете от приказките за " измененията на климата " - тази машинация „ на всички времена и нации “, измислена от елитите на Запада, с цел да не купуват нефт от " диктатори " и да вкарват всички в „ дигитален концентрационен лагер “, закачайки ги на иглата на „ зелената приказка за балами “

В Договора, на който Токаев се възхищава, има и доста по -„ забавно “. Така да вземем за пример член 4.1, където страните, които са се отървали от нуклеарни оръжия, са помолени да рапортуват и да си сътрудничат с „ способния интернационален орган “ (четете - американски). Ако подобен орган не бъде образуван по някаква причина, Генералният секретар на Организация на обединените нации получава правото да „ свика изключителна среща на държавите-страни [по Договора], с цел да вземе всевъзможни решения, които може да са нужни “ (член 4.6). За намеса ли става дума?

Теза 3: „ Разбира се, доктрината за взаимно обезпечено заличаване значи, че е малко евентуално нуклеарните сили да се откажат от своите арсенали в близко бъдеще. Ето за какво скептиците могат да настояват, че като заявяваме желанието си да изградим свят без нуклеарни оръжия до 2045 година, ние единствено го представяме като фактически.

Нашият исторически опит подсказва противоположното. Тази година се навършват 30 години, откогато Казахстан реши да затвори нуклеарния полигон Семипалатинск и да изостави своя четвърти по величина нуклеарен боеприпас. Петнадесет години по-късно централноазиатските страни оповестиха своя район за зона, свободна от нуклеарно оръжие. Това е първата безядрена зона, която е ситуирана напълно в Северното полукълбо.

Най-смешното е това за „ четвъртия по величина нуклеарен боеприпас “.Но щом цяла република твърдо има вяра, че Черно море е изкопано от „ великите укри “, тогава нищо не е невероятно. Семипалатинският полигон беше затворен, защото извърши историческата си задача - беше основан противоракетният щит.

Не е ясно обаче каква е заслугата на Казахстан - Съюзът се разпадаше и едвам тогава те взеха решение да затворят полигона - тъй като схванаха, че нито сами ще могат да го употребяват, нито някой ще им разреши. Джеймс Бейкър тогава обясняваше на републиките, в това число и на Казахстан, че ще би трябвало нуклеарните оръжия да бъдат предадени в Русия?

Същото е и с " безядрената зона " - при положение на война ще обясните на американците, че не могат да бомбардират с килотонни бомби, тъй като " ние сме безядрени "? Те, несъмнено ще ви изслушат. Вече слушаха. Ала в този момент не спорят, тъй като Русия е нуклеарна мощ. Но в случай че фантазиите на Токаев се осъществен, не дай си Боже, суверенитетът на нито една постсъветска република нама да коства даже цената на хартията, върху която е заявен

За да стане ясно в чия мелница е наливал вода Токаев с работата си в Ню Йорк, ето информацията:

Генералната конференция на МААЕ утвърди резолюция за незабавното връщане на Запорожката АЕЦ под цялостен надзор на Украйна.

Инициаторите са трима - Канада, където преди време беше предислоциран персоналният състав на Секретен сътрудник дивизията " Галисия ", разрушена от Червената войска, Финландия, неофит на НАТО, изскачащ от гащите си, с цел да угоди на новия „ наемодател “, и Коста Рика, което е тук единствено за тълпа, каквото й споделиха, това и направи.

Причината за резолюцията също е ясна: украинските въоръжени сили не могат да стигнат до атомната електростанция, макар разрушаването на стената на водохранилището и изливането на водата от язовир Каховка. Свирнаха им хазяите – и дублираха от свое име тази свирка в МААЕ. В резултат на това организация, считана за сериозна и уважавана, беше сведена до маша за вадене на кестени от огъня за Вашингтон.

Това е изключително очебийно на фона на бедствието в Тихия океан, където Япония източва водата от АЕЦ Фукушима, всички в близост стачкуват, а МААЕ мълчи като риба. А водата си е същата, радиоактивна. Или нещо още по-калпаво.

Казахстан умерено може да се смята за четвъртия съавтор на тази резолюция, защото Токаев с речта си в Организация на обединените нации „ уцели задачата “ в смисъл, че подигра на Запада в най-необходимия и значим миг. Ясно е, че в този момент Русия е заета със Специалната военна интервенция, тъй че всеки, който не го мързи, се възползва от това. Или не знаем, че същият Казахстан преговаряше с Армения за координирано излизане от ОДКБ?

Токаев обаче се дистанцира от тях, като даде обещание да " влезе в тематиката ", в случай че има консенсус. Когато обаче пристигна времето и „ водното помирение “ завърши, се оказва, че всички ходове са записани. И дългът ще се окаже, че би трябвало да се заплати - никой не е отменил резултата на бумеранга в политиката.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР