Казахските власти решиха да изключат терористичното движение Талибани от списъка

...
Казахските власти решиха да изключат терористичното движение Талибани от списъка
Коментари Харесай

Казахстан изключи талибаните от списъка на забранените организации в страната

Казахските управляващи взеха решение да изключат терористичното придвижване " Талибани " от листата на неразрешените организации. Това заяви формалният представител на Министерството на външните работи на страната Айбек Смадиаров. През 2005 година Върховният съд на Казахстан включи талибаните в листата на неразрешените терористични организации.


Казахстан постоянно преразглежда националния лист на неразрешените терористични организации, с цел да го актуализира, изясни Смадиаров в изявление за Казинформ. Решението за талибаните се основава на практиката на Организация на обединените нации.

" Според резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, които са наложителни, талибаните не са в листата на организациите, приети от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за терористични ", сподели Айбек Смадиаров.

Говорейки за развиването на дипломатическите контакти сред Казахстан и талибаните, представителят на Министерството на външните работи напомни, че талибаните управляваха Афганистан от 1996 до 2001 година, а през 2021 година придвижването възвърне властта си в страната. И от този момент, сподели господин Смадяров, " то се пробва да се оправдава в очите на международната общественост ". " Талибаните се пробват да открият дипломатически връзки с разнообразни страни, в това число с Казахстан. Те интензивно построяват търговски връзки с най-близките си съседи ", сподели той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР