Казах и пак ще кажа - управляващите нямат стратегия по

...
Казах и пак ще кажа - управляващите нямат стратегия по
Коментари Харесай

Даниел Митов остро разкритикува кабинета и разкри коя е рецептата на Кирил Петков за катастрофа

Казах и отново ще кажа - ръководещите нямат тактика по проблема с Украйна. Те имат пожелания. Аз съм за тактика, за същинска тактика. Попитахме няколко пъти - какви са желанията на министър-председателя, отговорът му беше пожелателен: " Ние сме за мир, съгласие, хубост ". Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

Той съобщи, че на терена на геополитиката сега се работи с благопожелание. " Аз също ще кажа, че съм за дипломатическо решение, само че оттатък това има действителности, които би трябвало да бъдат оценен и то напълно съответно - да се подхващат стъпки, доказващи че сме сериозен съдружник в НАТО, а диалогът да бъде спретнат стратегически ", означи Митов.
свързани новини56622на 27.01.202235685на 26.01.2022
Той разяснява, че при ръководството на ГЕРБ страната ни също е била поставяна пред нелек избор. Митов даде образец със обстановката в Крим. " Но хайде да разделим нещата - в единия случай става дума за спор, който е доста непосредствен до нашите граници. И в случай че той стартира, България би трябвало да е готова. А що се отнася до Балкански поток - когато сме бранили Украйна да не бъде заобиколена газово от Русия, всички ни нападнаха ", съобщи той.

Митов разяснява още: " Отношенията сред България и Република Северна Македония са " задръстени " през последните 30 години. Най-задръстени бяха, когато министър председател беше Никола Груевски. Ние десетилетия не успяхме да подпишем този контракт за добросъседство, който подписахме през 2017 година Но когато става въпрос за това дали РСМ да продължи да договаря за участие в Европейски Съюз, би трябвало да си даваме сметка за следното - България има свои национални ползи, които би трябвало да отбрани в този момент ".

Даниел Митов бе безапелационен - ГЕРБ ще нападат бюджета поради свръххарченето. " Когато се взима дълг и се харчи за обществени разноски, това е рецепта за злополука. Това не е инвестиция. Планът за възобновяване най-малко доникъде на годината ще стои заледен някъде в Европейска комисия, като до края на годината този бюджет няма по какъв начин да бъде изпълнен ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР