Кай Хаверц е само на 21 години! Кай Хаверц е

...
Кай Хаверц е само на 21 години! Кай Хаверц е
Коментари Харесай

Кай Хаверц и как всичко започна в... Разград

Кай Хаверц е единствено на 21 години! Кай Хаверц е един от най-талантливите футболисти! Кай Хаверц вкара гол на финала на Шампионската лига! Кай Хаверц оказа помощ на " Челси " да завоюва за повторно в историята си Шампионска лига!

Всъщност голмайсторският път на германеца в европейските клубни шампионати стартира против " Лудогорец " в Разград. Но за това по-късно.

Кай е роден на 11 юни 1999 година в град Аахен, който се намира на границите на Германия, Белгия и Нидерландия. Майката на бъдещия футболист Лея е юрист, татко му Ян - служител на реда. Той има по-голям брат и по-голяма сестра. Нито един от тях обаче не го насочва към футбола.
View this post on Instagram

Това прави дядо му Ричард, който го води всеки ден на тренировки в " Алемания " Мариадорф, където е президент. Всеки ден дребният Кай върви на учебно заведение, а по-късно рита с децата, които са с 2 години по-големи от него. Пътят от тук нататък е явен - той минава в по-развитата школа на " Алемания " Аахен.
View this post on Instagram

" Дядо ме насочи към футбола. Той ми оказа помощ с първите стъпки. И татко ми, и брат ми са минали през това, само че мен ме заведе доста рано в клуба. Ние сме си футболно семейство. Всички сме луди по футбола ", споделя Кай.

В школата на " Байер " Леверкузен няма по какъв начин да не го виждат. Той е хлапето, която вкарва 3 гола във вратата на " аспирините " при успеха на " Алемания " с 8:3 при 12-годишните.
View this post on Instagram

По това време Кай е дребничък и съотборниците му постоянно го подиграват за това. Но пубертетът си споделя думата! Изведнъж той пораства доста бързо и в този момент е 1,90 м, което го прави чудовище за бранителите.

На 15 октомври 2016 година Кай прави дебюта си за мъжкия отбор на " Байер " и се трансформира в най-младия дебютант за отбора в Бундеслигата - единствено на 17 години и 126 дни (рекордът му е усъвършенстван през 2020 година от Флориан Вирц). На 2 април 2017 година той вкарва и първия си гол за отбора.



И тук в историята се намесва... " Лудогорец ". Кай стартира да притегля от ден на ден внимание, както и доверие. Той става неизменим титуляр за " Байер ". На 20 септември 2018 година Хаверц вкарва първите си два гола в европейските клубни шампионати. Прави го в Разград, когато " аспирините " гостуват на българския отбор в груповата фаза на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

В 150 мача за " аспирините " Кай съумява да вкара 46 гола!

Германските медии към момента загатват по какъв начин през 2017 година Хаверц пропуща осмина финала в Шампионската лига против " Атлетико " Мадрид през 2017 година, тъй като е на... матура. Самият той признава, че поради футбола оставя на назад във времето образованието си. Майка му е тази, която не стопира да му припомня какъв брой е значимо да приключи учебно заведение.
View this post on Instagram

Младокът попада в полезрението на огромните. Искат го " Байерн ", " Арсенал ", " Манчестър Юнайтед ", " Барселона ", " Ливърпул ", само че изборът е явен - " Челси ".
View this post on Instagram

На 4 септември 2020 година Хаверц е показан като ново попълнение на " сините ". Той идва в Лондон против сумата от 80 хиляди евро. Въпреки че сумата не е шокиращо висока, Кай е най-скъпият футболист за 2020 година и вторият в класацията, за който от " Челси " дават най-вече пари.

До момента младокът е играл в 49 мача за клуба, в които е вкарал 9 попадения. Сред тях е и най-ценното. Голът във вратата на " Манчестър Сити " донесе на " Челси " успех в Шампионската лига, а Хаверц се трансформира в най-младия немец, който бележи във финала на най-престижния европейски клубен шампионат.
View this post on Instagram

Какво още знаем за Кай, като се изключи че му следва ярко бъдеще?

Сърцето му е заето от красивата София, като двамата избират да не " наводняват " обществените мрежи със свои общи фотоси.
View this post on Instagram

Футболистът е почитател на поредицата " Хари Потър ", свири на пиано, обича кучета и... магарета. Дори има две нечифтокопитни, за които се грижи.
View this post on Instagram
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР