Католиците по целия свят са в очакване на традиционната Великденска

...
Католиците по целия свят са в очакване на традиционната Великденска
Коментари Харесай

Католическият свят празнува Великден. Папа Франциск призова за мир и надежда

Католиците по целия свят са в очакване на обичайна Великденска литургия, водена от Папа Франциск.

В навечерието на Възкресение Христово в събота Светият Отец оглави обичайното Пасхално бдение в базиликата " Св. Петър " в Рим.

" Великден е успеха на живота над гибелта, " разгласи папа Франциск по време на проповедта си и прикани вярващите да търсят наслада и вяра макар персоналните си проблеми и огромните политически рецесии.

" Понякога усещаме, че тежка надгробна плоча е сложена на входа на сърцето ни, задушава живота, угасва вярата, затваря ни в гробницата на страховете и горчивината, блокира пътя към насладата и вярата. Това е силата на Бог: успеха на живота над гибелта, триумфът на светлината над мрака, връщането на вярата посред разрухата на неуспех ", сподели още в проповедта си той.



По време на бдението папата кръсти осем възрастни: четирима италианци, двама южнокорейци, японец и албанка.

През цялото време на траялата повече от два часа работа той беше седнал и макар че не сподели признаци на отмалялост, здравето му продължава да буди терзания.

В петък той се отхвърли в последния миг да участва на церемонията на Кръстния път в Колизеума заради отмалялост, а от Ватикана оповестиха, че няма съответна причина за това решение и то е било взето от ограничения за сигурност.

След Великденската литургия в неделя папата ще насочи и своята благословия " Urbi et Orbi " ( " Към града и към света " ). Тя ще бъде излъчена онлайн по целия свят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР